19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCSU Neptun – pauză lungă, dar binevenită

CSU Neptun – pauză lungă, dar binevenită

O decizie intens criticată la nivel de cluburi poate fi colacul de salvare pentru CSU Neptun. Echipa constănţeană beneficiază de aproape două luni de vacană, iar jucătoarele au plecat deja către casele lor, graţie „agerimii” federalilor, care au comprimat sezonul regulat şi au programat două pauze uriaşe în plin sezon competiţional. Pe hârtie, interesul naţional primează, Liga Naţională oprindu-se pentru a face loc turneelor de calificare de la tineret şi juniori, numai că puţini antrenori din prima ligă au salutat decizia.

„Nouă ne convine”

Ieri, Ion Crăciun nu s-a arătat prea afectat de decizia FRH. Deşi a avut partea lui de conflicte cu federalii, tehnicianul constănţean a apreciat pauza ca fiind una benefică, mai ales în situaţia în care se află clubul său.  „Noi avem un lot atât de subţire încât o asemenea pauză e mană cerească. Aveam o serie de jucătoare indisponibile şi altele care au jucat strângând din dinţi, iar acum mă văd pus în faţa unei situaţii ideale în care, la intrarea în play-out, am toate jucătoarele valide. Normal, mă gândesc cu groază la turneele naţionalelor de juniori şi tineret, dar nu cred că Dumnezeu ne va lovi cu o accidentare”, ne-a explicat tehnicianul.

Grija sa este legată de Bianca Tiron, care a fost chemată la lotul de tineret, şi de Iulia Dumanska, portarul de la naţionala de junioare, sportivă care încă aşteaptă ca cetăţenia română să-i fie acordată în timp util. Cele două adolescente sunt singurele internaţionale ale Constanţei, iar asta l-a întristat pe tehnician.

„Mi-aş fi dorit ca la aceste turnee să trimit câte 3-4 jucătoare, să avem cu ce să ne mândrim, dar asta este situaţia. Lotul e mic numeric şi nu avem multe jucătoare tinere şi valoroase, dar sper ca din sezonul viitor să se schimbe lucrurile. Din ce am înţeles, bugetul a fost deja aprobat şi se vorbeşte de sume generoase pentru că s-ar dori performanţă, nu doar un alt sezon de luptă, iar eu nu pot decât să mă bucur de acest lucru”, a punctat Ion Crăciun.

Cupa nu interesează

Sezonul intern este „închis” până pe 7 mai, dar CSU Neptun ar putea să-şi prelungească vacanţa pentru că echipa constănţeană nu ştie dacă şi când va juca în Cupa României. În pur stil românesc, FRH nu a anunţat nici participantele, nici perioada şi nici locaţia turneului final al Cupei, astfel că bâlbele de la băieţi se repetă şi la fete. Şugubăţ din fire, Ion Crăciun a glumit pe marginea situaţiei şi le-a declarat „război” celor de la CSM Bucureşti.

”Cupa nu ne interesează”

„Să ştiţi că pe noi nu ne interesează deloc Cupa, dar tot vrem să îi batem pe cei de la CSM Bucureşti. Ne plac nouă echipele cu bani şi ne place să le punem beţe în roate, aşa că să-i ferească Dumnezeu să pice cu noi”, ne-a pus în gardă tehnicianul, redevenit serios însă imediat: „Este inadmisibil ca la o dată aşa înaintată să nu ştim unde, dacă şi când jucăm. Dacă nu participăm în cupă ne trezim cu o pauză de două luni în plin sezon competiţional, lucru de neînţeles în condiţiile în care programul a fost aşa de comprimat încăt noi, cu echipa aşa de puţin numeroasă, ajunsesem să nu mai avem cu cine juca. Deja lucrurile sunt uluitoare în handbalul nostru”, a încheiat Ion Crăciun.

Cele mai citite

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora, într-o licitație caritabilă

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora sunt incluse într-o licitație caritabilă extraordinară, organizată de Federația Română de Fotbal...

Clotilde Armand, plângere penală pentru abuz în serviciu: “Avem probe!”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut o declarație puternică în contextul alegerilor pentru un nou mandat, anunțând că a depus o plângere penală...
Ultima oră
Pe aceeași temă