12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCriza de locuri in gradinite

Criza de locuri in gradinite

Chiar daca purtatorul de cuvant al Inspectoratului scolar Judetean Constanta, Andreea Paunescu, sustine ca institutia a inaintat 26 de propuneri catre MEdC pentru construirea unor gradinite, pana una-alta, zeci de parinti au ramas in aer. Acestia nu au cu cine sa-si lase copiii, criticand sistemul si practica de a impinge ceva consistent doamnei directoare pentru un loc intr-o gradinita de stat. Cristina P., mama unei fetite inscrise la Gradinita nr. 47, declara ca, desi asigurase inscrierea copilului la inceputul anului, nu figura in nici o grupa. Femeia spune ca este inadmisibil ca odata inscris un copil sa poata fi inlaturat din cine stie ce motive. Purtatorul de cuvant al ISJC, Andreea Paunescu, a recunoscut ca nu exista o evidenta a numarului parintilor care doresc sa-si inscrie copiii la gradinita. In conditiile in care oferta este facuta fara a sti cati copii au nevoie de inceperea activitatii in unitatile preprimare, nu ne mai mira situatia de criza creata.
Din cauza supraaglomerarii, copiii bolnavi risca sa contamineze intreg colectivul. Directiunea gradinitelor accepta mai multi micuti decat este cazul in cadrul unei grupe si din aceasta cauza se creeaza un mediu propice contaminarii tuturor prescolarilor. Neimpunerea unor restrictii pune in pericol sanatatea micutilor. In gradinitele cu orar prelungit sunt pusi sa doarma cate doi copii in acelasi pat. Cei mai multi parinti apeleaza la masuri extreme si isi muta copiii la alte gradinite sau aleg sa-i retraga.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă