14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCristian Sima: Sunt în Islanda. Am plecat de FRICĂ. Daniel Dăianu: Ar...

Cristian Sima: Sunt în Islanda. Am plecat de FRICĂ. Daniel Dăianu: Ar trebui să se ÎNTOARCĂ în ţară. OMORUL există pentru fapte mult mai GRAVE decât să pierzi banii altuia

UPDATE. Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a declarat duminică într-un interviu că are un contract care îl acoperă 100% pentru pierderile clienţilor, iar aceştia nu ar avea nicio şansă dacă l-ar acţiona în instanţă, potrivit Mediafax.

 

“Aceşti clienţi, analizând la rece situaţia, ce şanse au? Se duc să depună plângere unde? În British Virgin Islands sau la Londra, că o firmă din British Virgin Islands le-a tranzacţionat pe nişte platforme banii şi le-a pierdut. Cu un contract făcut de nişte avocaţi londonezi, care mă acoperă pe mine 100%. Chiar dacă eu spun că iau riscuri mici, mari sau medii, orice risc mic poate să devină un risc mare”, a spus Sima.

El a afirmat că o speculaţie nereuşită se numeşte o investiţie pe termen lung.

Citeşte mai mult aici: Sima: Am un contract care mă acoperă 100% pentru pierderile clienţilor

UPDATE: Fostul ministru de Finanţe, Daniel Dăianu, a mărturisit, sămbătă după-amiază, la Realitatea TV, că, deşi se află printre cei păgubiţi de fostul şef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, consideră că cel mai bun lucru pe care ar putea să-l facă Sima ar fi să se întoarcă în ţară.

Mai mult, Daniel Dăianu s-a declarat frapat de remarca lui Cristian Sima potrivit căreia îi este frică şi a subliniat că nu este firesc ca cineva să se teamă pentru integritatea sa fizică.

Daniel Dăianu, despre Cristian Sima: Ar trebui să se întoarcă în ţară. Omorul există pentru fapte mult mai mari decât a pierde banii altuia

_ _ _ _

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a susţinut vineri seara într-o emisiune TV, unde a intrat în direct, că este în Reykjavik (Islanda) şi că a plecat de frică din ţară, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor săi.

“La sfârţitul lunii septembrie, în ultima vineri, am plecat în Elveţia, pentru că altfel ar fi trebuit să semnez că cedez toate activele. Am multe participaţiuni, case, apartamente… Eu o să vă spun toată povestea. De când am început să scriu, nu v-am spus nicio minciună. Totul se referă la bani şi la putere”, a declarat Sima la Realitatea TV, citat de Mediafax.

El a mai spus că nu poate spune cine i-a cerut să cedeze tot ce are pentru ca apoi “să o poată lua de la capăt”. Întrebat dacă i s-a cerut într-un “mod gansteros”, sau doar pentru acoperirea pierderilor, Sima a spus că este “ceva la limită”.

Totodată, el a negat că ameninţările vin din “plan politic” sau de la concurenţii săi.

Întrebat dacă se simte ameninţat de unii clienţi, el a confirmat. El a mai spus că a avut clienţi “foate puternici şi foarte bogaţi” din România, iar faptul că el se află în Islanda îl face să se simtă mai protejat.

Totodată, Sima a arătat că nu are încredere să intre într-un program de protecţie a martorilor în România.

“Dacă eram în America aveam încredere. Într-o ţară ca Islanda este foarte greu sa faci nenorociri şi să nu fii găsit, şi riscul e mult mai mare decât în România.Aş fi putut să rămân în Elveţia sau să ma întorc în Elveţia, măcar acolo nu trebuia să plătesc o altă chirie. Aveam deja una plătită şi puteam să stau la mine. Dar acea adresă era cunoscută de toată lumea”, a adăugat el.

Sima a menţionat că în Islanda stă într-o casă închiriată pentru două luni.

Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...
Ultima oră
Pe aceeași temă