20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCristale si bijuterii de vanzare la Antipa

Cristale si bijuterii de vanzare la Antipa

Geologii si bijutierii prezenti in acest weekend la "Expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase" de la Muzeul Antipa vor spune povestea agatelor braziliene, a malachitelor africane, a ambrelor, a diamantelor si a opalelor.

Muzeul National de istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe pasionatii de mineralogie si pe colectionarii de bijuterii sa viziteze pe parcursul acestui weekend "Expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase", Expozitia este deschisa publicului astazi si maine, intre orele 10.00 si 17.00 si are ca expozanti atat geologi din tara, cat si oaspeti din Republica Moldova si Armenia.
Geode, flori de mina, roci si animale marine fosilizate, ametiste si smaralde, citrine si cuarturi fumurii, turcoaze si opale nobile, perle, sidefuri si corali asteapta printre falduri de catifea vizitatorii, admiratorii si cumparatorii. Pentru curiosi, geologii si gemologii prezenti la eveniment vor spune povestea agatelor braziliene, a malachitelor africane, a ambrelor, a diamantelor si a opalelor, dezvaluind cum dintr-o bucata modesta de roca profesionistii scot si slefuiesc pietrele pentru care, nu de putine ori, s-au sacrificat vieti.

Atrag atentia esantioanele de cristale, geme si roci apartinand colectionarilor Asociatiei Mineralogilor Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania. Majoritatea dintre aceste obiecte sunt aduse pentru comercializare din India si Brazilia. Sunt prezentate vizitatorilor si calitatile curative ale exponatelor, fiind vorba de cuart verde si roz sau de geode de agat, de ametist sau de mineralul numit Piatra Lunii. Florile de mina si gemele aduse sunt unicate, ca si obiectele confectionate. Pietrele cele mai spectaculoase se remarca prin perfectiunea si dimensiunea cristalelor, estetica esantionului, raritatea speciilor minerale, asociatia de minerale, habitusul si forma agregatelor, dar si culoarea mineralelor.

Expozitia se adreseaza tuturor celor care doresc sa ofere "flori din nestemate" si obiecte de decoratiuni interioare ornamentale, cu pietre pretioase si semipretioase. Pot fi cumparate geme native sau slefuite, montate sau libere, special alese pentru cristaloterapie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă