26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialCoșmar pentru americani. O tornadă a făcut mai multe victime și a...

Coșmar pentru americani. O tornadă a făcut mai multe victime și a distrus case

Mai multe persoane au fost rănite sau blocate printre dărâmături după ce o tornadă a distrus luni seara mai multe case în apropiere de Chicago, a determinat închiderea unei autostrăzi şi a întrerupt alimentarea cu electricitate a mii de locuinţe, au declarat oficiali americani, informează Mediafax.

Echipele de intervenţie din orăşelul Coal City, situat la aproximativ 100 de kilometri sud de Chicago, au anunţat că mai multe case au fost distruse de furtună, a declarat Joe Schroeder, directorul agenţiei pentru situaţii de urgenţă din comitatul Grundy. El nu a putut oferi mai multe detalii despre valoarea pagubelor sau despre răniţi.

Cel puţin trei case au fost grav avariate de furtuna produsă luni noaptea, a declarat Brittany Halliday, fiica primarului din Coal City Terry Halliday, pentru ziarul regional Herald-News. “Numeroase case au fost distruse”, a afirmat ea, adăugând că “este un dezastru”.

Traficul pe o autostradă din apropiere a fost blocat din cauza liniilor de înaltă tensiune doborâte, potrivit poliţiei din statul Illinois, care a precizat că trei camioane s-au răsturnat.

Cel puţin 19.000 de clienţi din zonă au rămas fără electricitate, a informat compania furnizoare Commonwealth Edison Co.

O “tornadă foarte periculoasă” s-a produs în regiune, a afirmat la rândul său Serviciul nţional de meteorologie din Chicago.

Pagube s-au înregistrat şi în satul Sublette, situat la circa 113 kilometri vest de Coal City, potrivit meteorologilor, care au emis anterior o avertizare de furtuni severe şi au alertat autorităţile cu privire la pericolul inundaţiilor.

În statul vecin Michigan, cinci persoane au fost salvate din clădiri avariate de o tornadă care a afectat oraşul Lansing luni după-amiază, a relatat ziarul Lansing State Journal.

Cele mai citite

Nicușor Dan afirmă la Bookfest că s-a schimbat mentalitatea privind zona istorică a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, că se schimbă mentalitatea privind zona istorică a oraşului şi a pledat pentru integrarea acestei...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă