12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCorina Dumitrescu, posibilă propunere la CCR, în locul Iuliei Motoc

Corina Dumitrescu, posibilă propunere la CCR, în locul Iuliei Motoc

Postul de judecător la Curtea Constituţională a României, lăsat vacant de Iulia Motoc, ar putea fi preluat de Corina Dumitrescu, în prezent, membru CSM fără drept de vot, informează Hotnews.ro.

Candidatura Corinei Dumitrescu este, potrivit surselor citate, puternic promovată în PSD de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Contactată de jurnalişti, Corina Dumitrescu a spus ca nu i s-a propus acest post, dar că “lumea poate să discute”. Întrebată dacă ar accepta să ocupe postul de judecător de la CCR, Dumitrescu a răspuns că nu se poate decide pe loc.

Soţul Corinei Dumitrescu este senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului.

Presa a vehiculat şi numele senatorului PSD Ioan Chelaru, fost avocat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, drept înlocuitor pentru Iulia Motoc. 

Citeşte şi: Ce spune Ponta despre judecătorul care va fi propus în locul Iuliei Motoc la CCR

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, la începutul lunii octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO. Motoc a fost aleasă cu 132 de voturi “pentru”, din 151 exprimate. Florin Streteanu a obţinut 7 voturi, iar Tudor Panţîru – 10 voturi, în timp ce două au fost anulate.

De altfel, candidatura Iuliei Motoc a fost susţinută şi de subcomisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO. Subcomisia a decis, “cu o largă majoritate”, să susţină propunerea Iuliei Motoc, apreciind că aceasta este “cea mai calificată candidatură” dintre cele înaintate de România, conform concluziilor acestui organism.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă