13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial„Copilărie fericită”, un nou volum semnat de Cidem Narcis Brăslaşu

„Copilărie fericită”, un nou volum semnat de Cidem Narcis Brăslaşu

Poeta Cidem Narcis Brăslaşu s-a aflat, marţi seară, la Centrul Cultural „Yunus Emre”, în mijlocul celor care o îndrăgesc şi care o citesc pentru a-şi lansa cele mai recente versuri.

La eveniment au participat reprezentanţi ai comunităţii turco-tătare care o sprijină necondiţionat pe cea care, cu toate că depinde de un scaun cu rotile, reuşeşte prin scrierile sale să cucerească suflete. Copiilor le atrage imediat simpatia, iar pe adulţi versurile sale îi emoţionează până la lacrimi.

Versuri pentru toate vârstele

Unul dintre volumele prezentate la Centrul Cultural „Yunus Emre” a fost „Copilărie fericită”, un buchet de poezii dedicate copiilor, părinţilor, dar şi ţării în care scriitoarea trăieşte şi din care se inspiră. „Vom afla-n această carte/Taine ce-au fost strânse-ncet/ Din copilăria noastră/Şi din suflet de poet”, scrie Cidem în poezia „Copilărie”. „Tricolorul”, „Ruga”, „La mulţi ani, mămico!”, „Tata”, De e plângi copile”, Mica prinţesă” sau „Căţeluşul meu Grivei” sunt doar câteva dintre titlurile cărţii . Cidem este fără îndoială unul dintre cei care transmit cu multă candoare dulceţea vieţii. Dintre volumele scrise de ea amintim: „Dăruire”, „În complicitate cu viaţa”, „Povestiri autobiografice”, „Din suflet pentru suflete”, „Vorbele care ascund mister”.

Cidem – „un suflet atât de curat şi atât de puternic”

O surpriză a serii a fost şi faptul că ilustraţiile din cartea „Copilărie fericită” au îmbrăcat atmosfera,  acestea fiind expuse sub forma unor desene în spaţiul întâlnirii literare „Mă bucur foarte mult că am avut prilejul să o cunosc pe Cidem. Am întâlnit un suflet atât de curat şi atât de puternic în acelaşi timp, să poată face faţă provocărilor vieţii, dar de fiecare dată când ne-am întâlnit nu s-a plâns absolut deloc de problemele ei.  Tot timpul a fost cu fruntea sus şi ne-a dat un exemplu nouă, care suntem sănătoşi, să mergem mai departe. Este o adevărată artistă”, a menţionat artistul plastic Aimer Bolat, cel care a realizat ilustraţiile artistice pentru cartea „Copilărie fericită”.

Un exemplu de viaţă

Tânăra a început să scrie prima sa poezie, „Rugă”, atunci când era în clasa a VI-a. Până în prezent  a tipărit 19 volume de poezie şi proză. „Cidem îşi umple timpul cu scrisul şi toate acestea din dragoste pentru om, pentru poezie şi literatură. Ea, în general, este înzestrată cu multă sensibilitate. Vibrează la toate reacţiile oamenilor. Deseori această singurătate devine muza ei de inspiraţie. Bunul Dumnezeu, în afară de harul de a scrie, i-a dat şi o memorie foarte bună. A absolvit ciclul gimnazial cu brio, dar mai mult nu s-a putut din cauza deplasării. Numai pasiunea, dragostea pentru frumos, adevăr şi iubire faţă de semeni, natură şi ceea ce-i sfânt o face mai bună, puternică, credincioasă, dar şi demnă”, a spus mama lui Cidem, Umgiran Brăslaşu.

Programul cultural al serii a fost completat cu mini-recital de vioară. La finalul evenimentului, câţiva invitaţi au recitat poezii semnate de autoare. Şi nu în ultimul rând, zeci de copii şi adulţi au cumpărat cele mai proaspete apariţii editoriale ale lui Cidem.

Condeiul neobositei scriitoare nu face pauză.  După Anul Nou, constănţeanca va scoate în lumina tiparului un volum dedicat tuturor mamelor care s-au sacrificat pentru copiii lor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă