19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCopiii cu dizabilitati le fac educatie ecologica adultilor

Copiii cu dizabilitati le fac educatie ecologica adultilor

» Premiul pentru ecologie a ajuns prima data la o scoala pentru copii cu deficiente.

» Prin activitatea lor, copiii cu dizabilitati ii educa pe adultii care nu respecta mediul.

Copiii cu dizabilitati de la scoala Speciala au devenit "specialisti" pentru un mediu curat si sanatos. Ei au adus la Cluj, in premiera pentru invatamantul romanesc de profil, cea mai importanta distinctie. scoala Speciala – Centrul de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata, care se ocupa de copiii care au probleme de integrare in comunitate, a participat la programul mondial de educatie ecologica "Eco-scoala". Copiii cu nevoi speciale invata ce inseamna protectia mediului. Tot in acest program, pe viitor, vor invata sa confectioneze obiecte din materiale reciclabile. Dupa ce au participat alaturi de administratia locala la igienizarea unor domenii publice, copiii si dascalii au invatat sa castige din activitatile lor. Momentan, ei colecteaza hartie, iar din banii obtinuti profesorii cumpara rechizite scolare si premii pentru cei mai silitori.

Dupa evaluarea desfasurata in scoala de catre reprezentanti ai Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, Agentiei de Protectie a Mediului Cluj si ai Inspectoratului scolar Judetean Cluj, scoala a fost recompensata cu "Steagul Verde" si cu statutul de "Eco-scoala", valabil pana in 2011. Pana atunci elevii clujeni vor munci alaturi de dascali pentru a pastra trofeul in scoala lor.
In cadrul aceluiasi proiect, elevii care au format Patrula ,,Eco-Special" au primit Trofeul Special ,,Patrula Eco" pentru rezultate deosebite in educatia pentru mediul inconjurator.
Evenimentul este o premiera pentru invatamantul special din tara, deoarece este prima data cand o scoala de profil castiga acest premiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă