12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialConvorbire telefonică între Obama și Erdogan. Ce au discutat cei doi șefi...

Convorbire telefonică între Obama și Erdogan. Ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele american Barack Obama și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au avut o convorbire telefonică, miercuri, ce a fost axată pe conflictele din Siria și Irak și lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic, informează Agerpres.

Securitatea în regiune rămâne o prioritate, a declarat șeful Administrației de la Washington într-un comunicat, promițând să colaboreze îndeaproape cu Turcia în mai multe probleme.

Cei doi lideri au evocat ‘cooperarea care continuă și se intensifică în cadrul luptei împotriva grupării Statul Islamic, eforturile lor comune pentru restabilirea securității și stabilității în Irak și pentru rezolvarea politică a conflictului din Siria’, a specificat Casa Albă.

Cu această ocazie, Obama a prezentat condoleanțe Turciei, care s-a confruntat cu mai multe atacuri sângeroase în ultimele zile, atribuite inclusiv Statului Islamic, soldate marți cu 32 de morți și 100 de răniți la Suruc (sud), în apropiere de frontiera cu Siria.

Statele Unite și Turcia ‘rămân unite în lupta lor împotriva terorismului’,a adăugat Casa Alba.

Cei doi lideri au declarat, de asemenea, că își vor intensifica eforturile pentru a stopa fluxul de luptători străini care vin în Irak și Siria, precum și pentru a asigura granița cu Turcia, prin care trec mulți luptători care doresc să se alăture grupării Statul Islamic. ‘Președintele (Obama) a reafirmat angajamentul SUA față de Turcia în materie de securitate națională’, se mai spune în comunicatul menționat.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă