12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialContravenienţii din Sectorul 4, puşi la muncă în folosul comunităţii

Contravenienţii din Sectorul 4, puşi la muncă în folosul comunităţii

Autorităţile locale din sectorul 4 au adoptat o hotărâre prin care contravenienţii cu domiciliul pe teritoriul Sectorului 4 vor presta activităţi în folosul comunităţii, conform legislaţiei în vigoare.

Contravenientul are obligaţia să se prezinte la Primăria Sectorului 4, în cel mult 3 zile de la primirea mandatului de executare, pentru a fi luat în evidenţă şi a executa sentinţa, se arată într-un comunicat al primăriei sectorului 4.

Astfel, în cadrul centrelor din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, aceştia vor desfăşura următoarele activităţi: lucrări administrativ – gospodăreşti, curăţenie, precum şi activităţi sezoniere – salubrizarea, curăţirea de zăpadă şi gheaţă a căilor de acces, vopsitul gardurilor, văruitul pomilor, săpatul spaţiilor verzi, igienizarea şi întreţinerea clădirilor, igienizarea spaţiilor de joacă pentru copii.

Reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Sector 4 vor ţine evidenţa efectuării orelor de muncă prestate de către contravenienţi, le vor asigura instructajul privind normele de tehnică şi securitate în muncă, precum şi materialele, utilajele necesare desfăşurării activităţilor.

Totodată, Serviciul Asistenţă şi Protecţie Socială Persoană şi Familie din cadrul Direcţiei va colabora cu unităţile de poliţie, pentru supravegherea executării sancţiunii prestării activităţilor.

În cazul în care contravenientul nu se prezintă la programul stabilit, se sustrage sau nu îşi îndeplineşte îndatoririle la locul de muncă, va primi amendă.

 

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă