13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialContrabandă cu marfă chinezească în portul Constanţa

Contrabandă cu marfă chinezească în portul Constanţa

Mii de ceasuri, abţibilduri şi jucării susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate de poliţişti şi vameşi.

 

Echipele mixte formate din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au controlat şi reţinut mii de obiecte despre care spun că sunt contrafăcute. Astfel, pe 19 noiembrie, în jurul orei 14.30, la rampa existentă în cadrul Constanţa Sud-Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov. Au fost descoperite 850 de bucăţi de ceasuri de mână şi 13.800 de abţibilduri, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite purtau inscripţia unei mărci cunoscute, cu o  valoare de aproximativ 154.000 lei dacă ar fi fost originale, ele fiind ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 55 ani, dosar de cercetare penală. Cu o zi înainte, tot în Portul Constanţa Sud-Agigea fuseseră controlate alte două containere aduse din China.  Primul, sosit pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, era încărcat cu 540 seturi de jucării pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. Bunurile descoperite purtau inscripţia unei mărci cunoscute, cu o  valoare de aproximativ 27.000 lei dacă ar fi fost originale, şi au fost ridicate în vederea confiscării.

În al doilea container sosit pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov a fost descoperită marfă ce nu fusese declarată autorităţii vamale, constând în 1.820 accesorii pentru aragaz cu o valoare de aproximativ 17.500 lei. Marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurile legale. Şi în aceste cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă