12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialConsilierul lui Ianukovici susţine că fostul şef de stat este în Ucraina

Consilierul lui Ianukovici susţine că fostul şef de stat este în Ucraina

Fostul preşedinte Viktor Ianukovici se află în continuare pe teritoriul Ucrainei, a anunţat luni seara consilierul său Anna Gherman, relatează agenţia Ukrinform, conform Mediafax.

“El se află în Ucraina. Ştiu asta. Întotdeauna am avut metodele mele de a afla unde el se află, deşi mulţi au încercat să minimizeze influenţa mea asupra lui”, a declarat Gherman.

Citeşte şi: Moscova nu recunoaşte noile autorităţi de la Kiev

“Eu nu îl caut, voi sunteţi cei care-l căutaţi”, a afirmat ea într-un interviu, adăugând însă că nu a discutat cu Ianukovici în ultimele zile.

“În urmă cu câteva zile, când Viktor Ianukovici se afla la Harkiv, i-am trimis nişte declaraţii pe care trebuia să le pronunţe în faţa presei, dar Ianukovici a ales o altă cale (…). Îmi pare rău că nu am fost alături de el în acel moment. Nu i-aş fi permis să spună anumite cuvinte”, a declarat Gherman.

După ce a fost destituit sâmbătă de către Parlament, Ianukovici nu a mai dat vreun semn de viaţă.

Citeşte şi: Hollande: Putin să susţină “integritatea teritorială” a Ucrainei

Luni, ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă