25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialConsilierul Ionel Blănculescu: Combinatul Oltchim va putea funcţiona în condiţii normale peste...

Consilierul Ionel Blănculescu: Combinatul Oltchim va putea funcţiona în condiţii normale peste doi ani

Doi ani de zile este nevoie pentru ca Oltchim să fie repus în funcţiune aproape în totalitate. Afirmaţia îi aparţine lui Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, care a prezentat un plan cu două module de restructurare şi reorganizare a societăţii comerciale, care va fi prezentat în maximum două săptămâni administratorilor judiciari, informează b1.ro.

La numai două săptămâni de la numirea în funcţie, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Ionel Blănculescu a stat de vorbă cu sindicaliştii de la Oltchim şi le-a prezentat mai multe variante de salvare a societăţii.

„Acest program de restructurare se va baza pe o funcţionare sau o repunere în funcţiune a Oltchim pe 2 module. Un prim modul operaţional format din centrele de profit care pot fi astăzi operaţionalizate fără nicio problemă. Şi de un modul care va rămâne activ, format din resursa umană care va intra la nivelul doi în funcţiune”, a spus Blănculescu.

Citeşte şi Mechel Câmpia Turzii a intrat în INSOLVENŢĂ

Iar combinatul Oltchim va putea funcţiona în condiţii normale, abia peste doi ani. Ionel Blănculescu a promis că momentan nu vor exista concedieri colective, însă spune că ia în calcul reconversia profesională pentru cel putin 500 de salariaţi.

„În primul modul va fi vorba despre 50% din personalul Oltchim, iar în al doilea modul de 500 până la 700 de angajaţi, care nu vor putea în primă faţă operaţională să intre în funcţiune, însă va rămâne activ, operaţional şi va intra într-un program de conversie profesională, consolidare profesională. Astfel încât, într-o perioada de 1 la 2 ani, perioadă pe care o anticipez că petrochimia românească va reveni pe trend de creştere, acest al 2-lea modul, format din cei 500-700 de salariaţi să intre în plin în acţiune”, a mai spus consilierul.

Cele mai citite

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă