3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialCompania Uber vrea să colaboreze cu Primăria Capitalei

Compania Uber vrea să colaboreze cu Primăria Capitalei

Compania Uber a propus Primăriei Capitalei un parteneriat pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, prin care va oferi date despre străzile şi intersecţiile aglomerate, despre orele cu trafic intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, a declarat, joi, Mark Boris Andrijanič, reprezentant Uber, potrivit Mediafax.

„Uber poate să contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate străzi şi intersecţii, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, aşa cum am făcut în oraşe ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei.

Toate cursele realizate prin intermediul platformei formează o bază de date privind traficul din Bucureşti, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administraţia publică locală în planificarea politicilor publice din zona mobilităţii urbane.

Avem datele, avem instrumentele – adresăm Primăriei o invitaţie de lucra împreună”, a declarat Mark Boris Andrijanič, responsabil de politici publice la UBER pentru Europa Centrală şi de Est, în cadrul conferinţei Mobility, organizate de Green Report în parteneriat cu Ministerul Mediului.

UberMOVEMENT este o platformă prin care compania oferă autorităţilor locale şi city plannerilor acces la date anonimizate privind fluxurile de trafic din oraşe.

Mark Boris Andrijanič este avocat şi expert în politici publice din Slovenia. Este membru al echipei de Politici Publice Uber, în cadrul căreia coordonează activitatea din Europa Centrală şi de Est în vederea stabilirii de parteneriate cu guvernele şi oraşele care vizează promovarea transformării digitale şi a soluţiilor de mobilitate inteligentă.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti şi, din 2016 şi la Cluj, Braşov şi Timişoara.

Cele mai citite

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă