22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCompania MAL susţine că Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic...

Compania MAL susţine că Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic din Ungaria

Compania ungară MAL, aflată la originea accidentului ecologic produs în estul Ungariei luna trecută, consideră că Guvernul i-a atribuit vina înainte de concluziile experţilor şi ale justiţiei, informează Mediafax.

Un decret guvernamental publicat vineri în Jurnalul oficial prevede că împotriva companiei MAL, considerată a fi la originea accidentului, va fi iniţiată o procedură pentru solicitarea de compensaţii.

Reprezentantul legal al companiei MAL a declarat că este şocant şi un fapt fără precedent ca Guvernul să decidă cine este responsabil de accident. Potrivit lui Gyorgy Ruttner, este inacceptabil ca o astfel de decizie să fie luată înainte de prezentarea concluziilor experţilor.

Pe 22 octombrie, MAL s-a oferit să achite compensaţii de câteva milioane de forinţi familiilor care au pierdut apropiaţi în urma valului de noroi toxic care a afectat trei localităţi la începutul lunii octombrie.

Gyorgy Bakondi, comisarul guvernamental însărcinat cu supravegherea MAL, a declarat ulterior că nu va permite companiei să încheie acorduri pentru oferirea de compensaţii în afara sistemului judiciar.

Reprezentantul MAL a declarat că încă nu au fost oferite compensaţiile pentru a nu contrazice decizia lui Bakondi.

La 4 octombrie, un rezervor fisurat al unei uzine de bauxită din Ajka, la 160 de kilometri vest de Budapesta, a cedat şi 700.000 de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat în satele învecinate, provocând o catastrofă ecologică.

Cele mai citite

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă