20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialComisia Electorală Centrală din Republica Moldova a început renumărarea voturilor

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a început renumărarea voturilor

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a început procedura de renumărare a buletinelor de vot de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, rezultatele urmând să fie anunţate vineri, relatează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax.

Sacii cu buletinele de vot şi procesele verbale, care fuseseră depozitate în judecătorii, au fost aduse miercuri dimineaţă în secţiile de votare de către preşedintele secţiei şi un membru al comisiei de vot. Buletinele electorale vor fi numărate acolo de membrii comisiilor, care au la dispoziţie o zi.

Pentru renumărarea voturilor vor fi necesare peste 13 milioane de lei moldoveneşti (aproximativ 823.000 de euro). Rezultatele vor fi prezentate vineri. Renumărarea buletinelor de vot de peste graniţă va avea loc la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău.

Curtea Constuţională din Republica Moldova a dispus renumărarea voturilor exprimate la alegerile anticipate din 28 noiembrie, la solicitarea Partidului Comuniştilor, care a denunţat prezenţa unor nereguli la întocmirea proceselor-verbale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă