13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial#Colectiv: Ieșenii scandează Ole, ole, nici Nichita nu mai e

#Colectiv: Ieșenii scandează Ole, ole, nici Nichita nu mai e

Peste trei mii de ieşeni mărșăluiesc pe străzile municipiului, numărul participanţilor la protest fiind în continuă creştere. Oamenii scandează, printre . altele, “Ole, ole, nici Nichita nu mai e”, relatează Mediafax..

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 19.00, iar dacă iniţial în centrul oraşului erau 400 de persoane, pe parcurs, numărul protestatarilor a crescut în mod constant.

Ieşenii au pornit în marş pe traseul Piaţa Unirii – pietonalul Ştefan cel Mare – Prefectură – campusul Tudor Vladimirescu. În faţa Primăriei Iaşi, oamenii au scandat “Ole, ole, nici Nichita nu mai e!”.

La ora 20.30, manifestanţii au ajuns în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, numărul acestora fiind de peste 3.000.

Protestatarii se află în faţa bisericii din campus, construită în urmă cu câţiva ani şi scandează “Vrem spitale, nu catedrale”. Cel mai probabil, manifestanţii se vor întoarce în centrul municipiului.

Pe pagina de socializare care a anunţat protestul a fost postat iniţial un sondaj de opinie, cei mai mulţi dintre cei care s-au pronunţat susţinând că este necesară instalarea unui guvern tehnocrat.

Marţi seară, pe străzile Iaşiului au mărşăluit aproximativ 2.500 de oameni. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 22.30, apoi au plecat în marş pe străzile din oraș.

În Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară au loc manifestări similare, aceste acţiuni având loc după ce, marţi seară, peste 25.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală cerând demisiile premierului Victor Ponta, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Urmare a acestor ample proteste, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă. Ulterior, şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al sectorului 4 al Capitalei şi Cristian Popescu Piedone.

În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă