29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCodrin Stefanescu si Mircea Chelaru, dati afara din PC

Codrin Stefanescu si Mircea Chelaru, dati afara din PC

Biroul Politic al Partidului Conservator a decis, astazi, excluderea din partid a vicepresedintelui Mircea Chelaru si a secretarului general adjunct Codrin Stefanescu.

 

Decizia in privinta lui Codrin Stefanescu a fost luata cu 9 voturi "pentru", un vot "impotriva" si 3 abtineri, iar in cazul lui Mircea Chelaru cu 9 voturi "pentru", 3 "impotriva" si o abtinere.

Codrin Stefanescu a declarat, dupa sedinta, ca nu va contesta decizia care, in opinia sa, ar fi fost impusa de liderul PC Dan Voiculescu. El aprecizat ca decizia era deja luata inca inainte de sedinta Biroului Politic, de catre Dan Voiculescu.

Potrivit lui Stefanescu, membrii mai tineri din conducerea PC, Bogdan Ciuca si Codrut Seres, s-au abtinut de la votul privind excluderea sa, iar prim-vicepresedintele partidului Dan Ioan Popescu a votat impotriva.

"Mi-a parut rau ca nu au avut drept de vot toti parlamentarii care erau prezenti", a mai spus el.

Codrin Stefanescu a spus ca i s-a reprosat ca a aparut prea des in presa si la talk show-uri si ca a comunicat in presa anumite mesaje care contravin intereselor partidului. El a mai spus ca nu a primit explcatii in acest sens.

"S-a considerat ca exagerez, ca apar prea des pe micile ecrane", a adaugat Stefanescu.

Potrivit lui Stefanescu, aceeasi situatie "tragica" a avut-o si Mircea Chelaru.

"Sper ca decizia pe care a luat-o Dan Voiculescu sa nu influenteze si pe alti colegi. Eu i-am sfatuit sa ramina pe loc. Nu cred ca vor mai fi excluderi din partid. Exemplul dat de Dan Voiculescu a dat roade si acest subiect se va incheia", a declarat Codrin Stefanescu.

El a mai spus ca, dupa sedinta Biroului Politic, urmeaza sedinta Biroului Permanent al partidului si ca aici ar putea sa apara "surprize" in privinta votului de excludere.

El a aratat ca nu va participa la sedinta, dar Mircea Chelaru a ramas pentrru a se adresa membrilor Biroului Permanent.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă