12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCOD PORTOCALIU de ninsoare. Stare de alertă în judeţul Vrancea. Toate drumurile...

COD PORTOCALIU de ninsoare. Stare de alertă în judeţul Vrancea. Toate drumurile naţionale din 7 judeţe sunt închise. 300 de trenuri anulate din cauza vremii extreme. Un avion a derapat pe pistă

UPDATE 20.30 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 20:30 s-a închis circulaţia pe drumul naţional DN 11A, sectorul Podu Turcului – Bârlad.

UPDATE 19.30 Căderile masive de zăpadă au cauzat probleme mai dificile în partea de Sud a ţării, 24 de judeţe fiind afectate, 111 drumuri naţionale blocate, pe alte cinci se circulă cu dificultate, iar 117 localităţi sunt izolate, a declarat, luni seara, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

“La nivelul ţării situaţia este mai dificilă în partea de Sud. Avem 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, cinci cu circulaţia îngreunată, 117 localităţi izolate. În total 10.000 de oameni din MAI intervin în schimburi”, a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Gabriel Berca a mai spus că se acţionează cu lucrători de la Poliţia Rutieră şi speră ca de marţi să se normalizeze situaţia şi pe drumurile naţionale.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE 16.00 : Traficul rutier este oprit, luni, la ora 16.00, pe A1 Bucureşti – Piteşti şi A 2, pe sectorul Bucureşti – Feteşti, precum şi pe 32 de drumuri naţionale, potrivit Mediafax.

Potrivit situaţiei prezentate de CNADNR, traficul rutier este închis pe A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Feteşti, DN 1 (Bucureşti – Ploieşti), DN 10 (Buzău – Gura Siriului), DN 1B (Săhăţeni – Buzău), DN 1D, DN 2 (Bucureşti – Bacău), DN 21 (Brăila – Călăraşi), DN 21A (Bărăganu – Ţăndărei), DN 22 (Râmnicu Sărat – Baia), DN 22A (Cataloi – Topolog), DN 22D (Măcin – Caugagia), DN 22E (Garvan- I.C. Brătianu, DN 22F (Horia – Nalbant), DN 23 (Olăneasca – Brăila), DN 23B (Ciorăşti), DN 24 (Tişitţ – Tecuci – Crasna), DN 26 (Galaţi – Murgeni), DN 2A (Urziceni – Giurgeni), DN 2B (Buzău – PCTF Galaţi), DN 2C (Costeşti – Slobozia), DN 3 (Bucureşti – Ostrov), DN 31 (Cuza Vodă – Olteniţa), DN 31A, DN 3A (Lehliu Gară – Feteşti), DN 3B (Călăraşi – Intersecţie DN2A), DN 4 (Popeşti Leordeni – Olteniţa), DN 41 (Olteniţa – Daia), DN 41A, DN 5A (Mogoşeşti – Isvoarele), DN 5B (Giurgiu – Ghimpaţi), DN 61 (Ghimpaţi – Corbii Mari), DN 65A şi DN 65A (Buzoeşti -Surduleşti ).

Traficul rutier este restricţionat pe A 2 Feteşti – Cernavodă şi pe 19 drumuri naţionale.


UPDATE 15.30
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 15:30 se închide circulaţia pe A1 Bucureşti – Piteşti din cauza vizibilităţii scăzute. Totodată, menţionăm că DN 1 va fi închis între ora 16,00 şi 17,00 de la Fântâna Mioriţa până la km 39 – limita dintre judeţele Ilfov şi Prahova pentru degajarea carosabilului.

 

UPDATE: 54 de localităţi sunt izolate şi 94 de drumuri judeţene sunt blocate, a declarat secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru relaţia cu prefecturile, relatează Mediafax.

Mihai Capră a spus că, dintre cele 54 de localităţi izolate, 21 sunt în Vrancea, numărul oamenilor afectaţi de fenomenele meteorologice fiind estimat în aceste localităţi la 5.431.

54 de localităţi sunt izolate, în ţară, şi 94 de drumuri judeţene sunt blocate

UPDATE Starea de alertă pentru judeţul Vrancea intră în vigoare luni, la ora 12,00, şi este valabilă până marţi, la ora 14,00.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a aprobat declararea stării de alertă pentru judeţul Vrancea.

“În baza notei de fundamentare a prefectului judeţului Vrancea a fost aprobată starea de alertă, urmând ca după această perioadă să fie reanalizată menţinerea ei”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

El a precizat că, potrivit legislaţiei, starea de alertă este o procedură de urgenţă care se activează la solicitarea prefectului, care este şi şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

TRAGEDIE EVITATĂ PE PISTA AEROPORTULUI DIN CRAIOVA. UN AVION A DRAPAT DIN CAUZA VREMII

UPDATE 12.00 Toate drumurile naţionale din şapte judeţe, inclusiv judeţele Buzău şi Vrancea, cele mai afectate de vremea extremă, vor fi închise începând cu ora 12.00, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

 

Astfel, începând cu ora 12.00 vor fi închise toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Începând cu aceeaşi oră, circulaţia pe DN 2 va fi închisă pe sectorul Bucureşti – Bacău, pe DN 24B – pe tronsonul Albiţa-Crasna şi în continuare pe DN 24 Crasna – Tecuci – Tişiţa, iar pe DN 26 pe tronsonul Murgeni – Galaţi.

De asemenea, se vor închide şi DN 3 Bucureşti – Călăraşi şi DN 4 Bucureşti – Olteniţa.

 

UPDATE Un număr de 300 de trenuri erau anulate la ora 11.30, din cauza vremii nefavorabile, a declarat luni, pentru Agerpres, Adrian Vlaicu, consilier al companiei CFR Călători.

 

‘Avem un număr de 300 de trenuri anulate la această oră, din 1.947 de trenuri care sunt în programul de circulaţie de luni’, a precizat reprezentantul CFR Călători.

Acesta a menţionat că nu sunt trenuri blocate la această oră şi că în jur de 129 de utilaje acţionează pe secţiile feroviare afectate de vreme. CFR Călători a mai anunţat că sunt închise şapte secţii feroviare, alte 11 linii fiind afectate de restricţii de viteză. AGE

UPDATE 11.30 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 11:30 a fost închis traficul pe DN 2 Bucureşti – Bacău.

 

UPDATE 11.00 Traficul rutier se desfăşoară în limite normale pentru condiţiile meteorologice existente, nefiind înregistrate accidente grave, fiind semnalat doar un singur semafor care nu funcţionează, în timp ce la ieşirile pe DN2, DN3 şi DN4 sunt restricţii.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE 10.45 Şase linii feroviare sunt închise luni dimineaţă, din cauza ninsorii şi a viscolului, iar 214 trenuri sunt anulate, potrivit site-ului CFR Călători.

Liniile feroviare închise sunt Ploieşti – Urziceni, Bucureşti Sud – Olteniţa, Urziceni – Slobozia, Făurei – Buzău, Giurgiu Nord – Videle, Alexandria – Zimnicea şi Roşiori Est – Turnu Măgurele.

Pe 12 alte linii se circulă restricţionat din cauza ninsorii şi a viscolului.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE 10.30 Unsprezece drumuri naţionale şi A2 Bucureşti – Feteşti sunt închise, luni dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente, informează Mediafax.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei Române, în judeţul Mehedinţi, din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanţi, traficul este blocat pe DN6 Turnu Severin – Orşova (în zona viaductului Vârciorova) şi pe DN57 Orşova – Moldova Nouă (în zona Dubova).

În judeţul Călăraşi, traficul rutier este întrerupt pe DN3A Lehliu Gară – Feteşti, în zona Dragoş-Vodă, din cauza unui autotren care a rămas blocat de-a latul şoselei.

De asemenea, rămân închise în continuare: A2 Bucureşti – Feteşti, DN 1D Albeşti Paleologu – Urziceni, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN 61 Ghimpaţi – Găeşti, DN 65A Buzoeşti – Surduleşti (Argeş) , Putineiu – Turnu Măgurele (Teleorman), DN5B Giurgiu – Ghimpaţi, DN 2A Slobozia – Urziceni, DN 2C Costeşti – Slobozia, DN 41 Olteniţa – Daia.

Citeşte mai multe aici.

UPDATE Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 08:30 a fost restricţionat traficul pe DN 10 Braşov – Buzău pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 3,5 tone.

UPDATE 08.30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anuntă că, în judeţul Mehedinţi, din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanţi, circulaţia auto este la ora 08.30  blocată pe DN6 Turnu Severin – Orşova (în zona viaductului Vârciorova) şi DN57 Orşova – Moldova Nouă (în zona Dubova) .

Informăm că, în judeţul Călăraşi, traficul rutier este întrerupt pe DN3A Lehliu Gară – Feteşti, în zona Dragoş-Vodă, din pricina unui autotren care a rămas de-a curmezişul pe partea carosabilă.

Rămân în continuare blocate:

A2 Bucureşti – Feteşti;

DN 1D Albeşti Paleologu – Urziceni;

DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti;

DN 61 Ghimpaţi – Găeşti;

DN 65A Buzoeşti – Surduleşti (Argeş) , Putineiu – Turnu Măgurele (Teleorman) ;

DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;

DN 2A Slobozia – Urziceni;

DN 2C Costeşti – Slobozia;

DN 41 Olteniţa – Daia.

 

UPDATE ora 07.30 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 07:30 a fost deschisă circulaţia pe A1 Bucureşti – Piteşti pentru toate categoriile de vehicule.

UPDATE 05.55 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 05:55 a fost restricţionat traficul pe DN 73C Câmpulung – Curtea de Argeş pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone.

UPDATE 05.45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunta că la ora 05.45 circulaţia vehiculelor este întreruptă din cauza zăpezii pe următoarele artere rutiere:

A2 Bucureşti – Feteşti;

DN 1D Albeşti Paleologu – Urziceni;

DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti;

DN 61 Ghimpaţi – Găeşti;

DN 65A Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele

DN 5B Giurgiu – Chimpaţi

DN 2A Slobozia – Urziceni

DN 2C Costeşti – Slobozia

DN 41 Olteniţa – Daia

 

ora 23.55 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 23:55 a fost restricţionat traficul pe A1, calea I, pe sensul Bucureşti – Piteşti pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone. Totodată, pe DN 65 Lunca Corbului – Piteşti a fost restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone.

 

Astfel, rămân închise următoarele drumuri naţionale şi autostrăzi:

 

1. A2 Bucureşti – Feteşti

2. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti
3. DN 65A Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele şi Buzoeşti – Surduleşti

4. DN 61 Ghimpaţi – Găeşti

5. DN 1D Albeşti – Urziceni

6. DN 5A Mogoşeşti – Isvoarele pe raza localităţii Isvoarele

7. DN 5B Ghimpaţi – Giurgiu

8. DN 2A Urziceni – Slobozia

9. DN 2C Costeşti – Slobozia

10. DN 41 Olteniţa – Daia.

 

Drumuri cu restricţii de circulaţie:

1. A2 tronsonul Feteşti-Cernavodă, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

2. DN 1 Bucureşti-Braşov, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

3. DN 1 sectorul Sebeş-Bucureşti (doar sensul către Bucureşti), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

4. DN 10 Braşov -Buzău, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

5. DN 11A, sectorul Adjud-Podu Turcului-Bârlad, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

6. DN 1A Bucureşti -Săcele, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

7. DN 2 Bucureşti-Buzău, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

8. DN 2 Buzău-Râmnicu Sărat, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

9. DN 2 Râmnicu Sărat-Bacău (doar pe sensul spre Râmnicu Sărat), restricţionat pentru vehicule

10. DN 22 Râmnicu Sărat-Grădiştea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

11. DN 22C Cernavodă-Basarabi, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

12. DN 23 Focşani-Brăila, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

13. DN 23A Gologanu-Ciorăşti, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

14. DN 24 Crasna-Tecuci -Tişiţa (doar pe sensul spre Tişiţa), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

15. DN 24B, Albiţa-Crasna restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

16. DN 26 Murgeni-Galaţi (doar pe sensul spre Galaţi), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

17. DN 2B Buzău-Vizireni, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

18. DN 2D Focşani-limita cu jud. Covasna, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

19. DN 2M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu de Jos, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

20. DN 2R Jitia-Vintileasca, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

21. DN 3 Basarabi-Constanţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

22. DN 3 Bucureşti-Lehliu, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

23. DN 3 Lehliu – Călăraşi, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

24. DN 31 Mănăstirea – Olteniţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

25. DN 31 Cuza Vodă – Mănăstirea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

26. DN 31A VO Olteniţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone

27. DN 3A Feteşti-Drajna, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

28. DN 3A Lehliu-Drajna, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

29. DN 3B Călăraşi-Feteşti-Vlădeni, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

30. DN 4 Popeşti-Leordeni-Olteniţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

31. DN 5C Giurgiu-Zimnicea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

32. DN 6, sectorul Timişoara-Bucureşti (doar sensul către Bucureşti), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

33. DN 66, pe sectorul Simeria-Filiaşi (doar sensul către Filiaşi), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

34. DN 71 Bâldana-Sinaia, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

35. DN 7, pe sectorul Deva-Bucureşti (doar sensul către Bucureşti), restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

36. DN 73 Braşov -Piteşti, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

37. A1, calea I, pe sensul Bucureşti-Piteşti, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

38. DN 65 Lunca Corbului-Piteşti, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă