19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCNCD amendează o firmă de farmaceutice pentru o reclamă considerata discriminatorie

CNCD amendează o firmă de farmaceutice pentru o reclamă considerata discriminatorie

Compania farmaceutică Secom, amendată în 2012 de Consiliul pentru Combaterea Discriminării cu 8.000 de lei, trebuie să plătească suma de bani, după ce magistraţii au respins ca nefondată acţiunea în instanţă a firmei.

Secom a fost sancţionată contravenţional în luna noiembrie a anului trecut, de CNCD, pentru încălcarea dreptului la demnitate al persoanelor cu dizabilităţi sau al celor cu afecţiuni psihice, după ce a promovat un produs printr-o campanie intitulată "Urăşte".

Citeşte şi: Amendă de 8.000 lei pentru campania "Urăşte!". CNCD: Campania "constituie faptă de discriminare" la adresa persoanelor cu dizabilităţi

Textul unuia din spoturile difuzate era: "Urăşte-ţi băieţelul care a devenit de nestăpânit. Urăşte-ţi băieţelul care niciodată nu vrea să stea locului şi nici nu te ascultă. Urăşte-ţi băieţelul care se enervează din nimic şi se poartă urât cu ceilalţi" şi prezenta un copil cu autism.

Secom a fost reclamată de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) la CNDC, care a hotărât amendarea companiei cu 8.000 de lei.

Citeşte şi: VIDEO Iniţiatorul campaniei "Urăşte! " SE APĂRĂ: Intenţiile noastre, departe de ACUZAŢIILE care ne-au fost adresate

Firma a contestat decizia Consiliului în instanţă, care a respins cererea Secom ca nefondată. Compania susţinea, anul trecut, că intenţiile sale au fost departe de acuzaţiile care i-au fost aduse, campania nefiind conturată în jurul ideii "îmi urăsc copilul pentru că are autism", conform unui comunicat remis redacţiei.

În urma deciziei, FEDRA susţine că este "o victorie tristă", pentru că firma nu şi-a cerut scuze nici până în prezent. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă