22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCM Handbal 2015: Tricolorele și-au aflat adversarele. Grupă GREA pentru România

CM Handbal 2015: Tricolorele și-au aflat adversarele. Grupă GREA pentru România

România și-a aflat adversarele din grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, din 2015. Echipa condusă de Thomas Ryde are parte de o grupă dificilă, din care face parte și Norvegia.

Componența grupei D, în urma tragerilor la sorți: Norvegia, România, Rusia, Spania, Porto Rico şi Kazahstan, conform Mediafax.

Tricolorele s-au calificat la turneul final al CM din acest an după ce au eliminat, în play-off, reprezentativa Serbiei (32-26 şi 24-28). Ulterior, Serbia, dar şi Germania, au primit wild-card din partea IHF pentru participarea la turneul final. Meciurile din grupa României se vor juca în orașul Fredrikshavn.

Celelalte grupe de la CM Danemarca 2015:

Grupa A (se va juca la Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;

B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;

C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania;

La tragerea la sorţi de miercuri, România a făcut parte din urna a treia valorică.

Campionatul Mondial feminin din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5 şi 15 decembrie, România urmând a fi condusă tot de antrenorul suedez Tomas Ryde, care a semnat prelungirea contractului cu FR Handbal.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă