12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCluj: Incendiu pe sute de hectare de stufăriş şi o pădure de...

Cluj: Incendiu pe sute de hectare de stufăriş şi o pădure de pin

Sute de hectare de teren acoperit cu stufăriş şi o pădure de pin ard, marţi seară, în comuna Sic, din judeţul Cluj, incendiul fiind provocat, cel mai probabil, de unii localnici care au aprins miriştile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Sic, Sallai Ioan, a declarat, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că sute de hectare de teren cu stufăriş şi o pădure de pin s-au aprins în urma unui incendiu izbucnit în comună.

“Bănuiesc că focul a pornit de la oameni din sat care au început să îşi aprindă miriştile, deşi este interzis acest lucru. Sunt trei – patru focare şi e o zonă unde se ajunge foarte greu. Pe lângă pompieri sunt şi zeci de săteni care participă la acţiunea de stingere a incendiului. Focul nu este, din fericire, aproape de casele din comună”, a spus Sallai.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că la operaţiunile de stingere a focului participă echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Dej.

“Avem circa 50 de pompieri care se luptă cu focul pentru stingerea celor patru focare şi sunt şanse să lichidăm incendiul în cursul nopţii. Sunt afectate sute de hectare de stufăriş”, a spus Biriş.

El a precizat că nu s-a solicitat trimiterea de echipaje suplimentare de pompieri de la Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă