26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCiocolată otrăvită pentru duşmanii lui Hitler

Ciocolată otrăvită pentru duşmanii lui Hitler

După cel de-al Doilea Război Mondial, liderii Alianţei erau ţinta unui plan letal pus la punct de simpatizanţii lui Adolf Hitler , informează Mediafax. 

Aceştia plănuiau să îi asasineze pe liderii Alianţei folosind otravă strecurată în ciocolată, cafea şi whisky. În plus, liderii nazişti au elaborat un plan special, conceput pentru a crea “Al patrulea Reich“, ce consta în trimiterea de agenţi secreţi în lumea întreagă cu scopul de a promova fără încetare filosofia nazistă.

Ambele planuri au fost elaborate în ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, când Hitler era sigur deja că va pierde războiul şi că Aliaţii vor prelua controlul asupra Europei. Aceste planuri au fost dezvăluite de agenţii nazişti capturaţi de serviciile secrete britanice în anul 1945.

Informaţiile au fost dezvăluite pentru prima oară luni, când câteva dosare aparţinând MI5 au fost publicate la National Archives din Londra.

Într-unul dintre documente se afirmă că metoda otrăvirii a reprezentat tema centrală a unei conferinţe ce a fost organizată la Berlin în octombrie 1944. Agenţii nazişti au fost instruiţi să adauge substanţe letale în whisky, vinuri şi alte băuturi sau să le injecteze în cârnaţi.

Însă soldaţii din trupele Aliaţilor au fost instruiţi la rândul lor să nu mănânce alimente germane, iar multe eşantioane de cafea şi de ciocolată germană au fost trimise la Londra pentru a fi analizate.

 

Cele mai citite

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă