12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCine vinde mai bine: Samsung Galaxy S5 sau iPhone 5s și 5c

Cine vinde mai bine: Samsung Galaxy S5 sau iPhone 5s și 5c

Samsung Electronics a vândut 10 milioane de telefoane inteligente Galaxy S5 în întreaga lume, în primele 25 de zile de la scoaterea acestuia pe piață, potrivit datelor oferite de Korea Economic Daily, citate de Bloomberg.

La variantele anterioare, Samsung a avut nevoie de 7 luni, pentru prima versiune de Galaxy S și de 5 luni pentru Galaxy S2 pentru a atinge pragul de 10 milioane de unitpți vândute. S3, însă, a atins cifra de 10 milioane în mai puțin de două luni, iar S4 în 27 de zile. Ceea ce înseamnă că ritmul de vânzare după lansare la S5 nu a adus decât o îmbunătățire marginală, de aproximativ 7 procente.

Samsung a fost criticat pentru că nu a adus suficiente îmbunătățiri noii variante de Galaxy. Se pare că cititorul de amprente, camera îmbunătățită și învelișul antiacvatic nu sunt suficiente și că publicul aștepta mai mult.

Comparativ, Apple a avut nevoie, în 2007, de 74 de zile pentru a atinge un milion de unități vândute la primul iPhone, însă următoarele două modele au atins milionul în primul weekend (Apple lansează noile modele vinerea, pe modelul filmelor de Hollywood). Modelul iPhone 4 a vândut 1,7 milioane în primul weekend, modelul 4s a atins 4 milioane, iar iPhone5 a atins pragul de 5 milioane de bucăți.

Cele mai recente două modele – iPhone 5s și 5c – au ajuns la 9 milioane însumat, în parte din cauză ca a oferit două modele, în parte pentru că a intrat de la început și pe piața din China. 

Imagine: Clive Darra/Flickr

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă