22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCine va stabili paternitatea presupusului fiu al Regelui Mihai

Cine va stabili paternitatea presupusului fiu al Regelui Mihai

Judecătorii români au respins cererea cetăţeanului german Dieter Stanzeleit, care susţine că este fiul Regelui Mihai I, de a trimite la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a unei întrebări privind instanţa care este în măsură să judece procesul de paternitate.

Dieter Stanzeleit a formulat această cerere în fata magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, la termenul din 13 noiembrie al dosarului în care solicită să se stabilească, în urma administrării probelor, că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.

Avocatul lui Stanzeleit, Artim Sartizian, declara atunci că a solicitat să se adreseze o întrebare preliminară Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care să decidă care instanţă va trebui judece această cerere, “nu neapărat de stabilire a paternităţii, dar a acelei substituiri de persoane care a avut loc, potrivit spuselor dumnealui, la vârsta de cinci ani”.

“Instanţa germană s-a pronunţat în sensul că o astfel de verificare nu poate fi făcută separat de procesul de paternitate din România”, preciza avocatul Artim Sartizian.

Soluţia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, de netrimitere a unei întrebări preliminare la CJUE, nu este definitivă.

După dezbaterile de la ultimul termen de judecată, Dieter Stanzeleit a vorbit despre modalitatea în care ar fi reuşit să îşi amintească primii cinci ani ai copilăriei, pe care i-ar fi petrecut în România, la Casa Regală, el afirmând că a recurs chiar şi la şedinţe de hipnoză.

“Aşa am ştiut că aşa s-au întâmplat toate aceste lucruri. Am fost într-un avion în Statele Unite, lângă mine a fost o doamnă şi mi-a povestit că soţul ei are o soluţie în acest sens, adică hipnoza”, spunea Stanzeleit.

Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, declara atunci că Regele Mihai I se simte hărţuit de Dieter Stanzeleit, care susţine că este fiul acestuia şi care ar fi folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie.

Cele mai citite

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă