33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCinci lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să îţi cumperi...

Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să îţi cumperi o pisică

Dacă te gândeşti să îţi cumperi o pisică, trebuie să ştii câteva lucuri esenţiale îniante să faci acest pas. Felinele au nevoie de timp, atenţie şi bani. Publicaţia Reader's Digest îți arată cinci fapte pe care trebuie să leștii înainte să aduci un nou membru în familie.

1. Pisicile au nouă vieţi

Adoptarea unei pisici este un angajament pe perioadă nedeterminată. Pisicile pot trăi până la 20 de ani; asigură-te că eşti pregătit pentru o astfel de responsabilitate. Pisicile au nevoie de multă afecţiune, de hrană sănătoasă şi de un adăpost cald.

2. Pisicile costă

Odată ce îţi cumperi o pisică, vei avea şi mai multe cheltuieli. Acestea includ produsele alimentare de calitate, jucării, precum şi controale medicale de rutină. De asemenea, îngrijirea sau tratarea unei boli poate să fie foarte costisitoare. Gândeşte-te bine dacă eşti pregătit pentru o astfel de investiţie.

3. Au nevoie de timp

Pisicile, la fel ca toate celelalte animale de companie, au nevoie de dragoste şi atenţie. Între tine şi pisica ta trebuie să existe o legătură, o relaţie de prietenie. Trebuie, ca de cel puţin două ore pe zi,să îţi faci timp să te joci cu ea, să o alinţi şi să o răsfeţi. Odată cu trecerea timpului, îţi vei da seama atunci când pisica ta are nevoie de atenţie şi când nu.

4. Pisicile au nevoie să zgârie

Trebuie să îi asiguri pisicii tale condițiile de care are nevoie. Un stâlp de zgâriat este ideal pentru a evita distrugerea mobilierului sau a covorului.

5. Pisicile trebuie să fie periate

Pisicile iubesc să fie curate şi îngrijite. O pisică trebuie spălată şi periată cel puţin o dată pe săptămână, pentru a avea un păr mătăsos şi lucios şi pentru a se elimina ghemotoacele de păr, pe care felinele le pot înghiți.

Cele mai citite

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă