27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCinci jandarmi, trimişi în judecată pentru falsificarea concursului de admitere

Cinci jandarmi, trimişi în judecată pentru falsificarea concursului de admitere

Cinci jandarmi din Ilfov au fost trimişi în judecată într-un dosar de fraudare a concursului de angajare a unor subofiţeri, în 2007.

Maiorii în rezervă Constatin Baboi şi Radu Azoiţei, căpitanul în rezervă Cristian Sîrbu şi căpitanul Nicoleta Niţu, precum şi maiorul în rezervă Florentin Iordache vor fi judecaţi la Tribunalul Militar Bucureşti pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, conform unui comunicat DNA.

Concret, în aprilie 2007, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov a organizat un concurs pentru ocuparea de 25 de posturi de subofiţeri, cu specializarea pază şi protecţie instituţională, iar candidaţii trebuiau să susţină două probe – educaţie fizică şi un test grilă.

Maioru Constatin Baboi, ca şef al comisiei de concurs, alături de membrii  comisiei, Radu Azoiţiei, Cristian Sîrbu şi Nicoleta Niţu, sunt acuzaţi că au falsificat documentele de concurs şi, astfel, 11 candidaţi au fost admişi pe nedrept.

Comisia de evaluare a modificat tabelul cu rezultatele la educaţie fizică, precum şi o parte din răspunsurile la testele grilă ale candidaţilor.

De asemenea au fost falsificate, prin contribuţia fiecăruia dintre inculpaţii menţionaţi „Borderoul centralizator cu rezultatele la proba de evaluare a performanţelor fizice”, „Borderoul centralizator la proba scrisă”, „Clasificarea candidaţilor la concurs” şi alte documente menite să vicieze clasamentul real al concursului, după susţinerea celor două probe.

Cele mai citite

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă