12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCină ușoară: Salată cu pui grill, avocado și pepene galben

Cină ușoară: Salată cu pui grill, avocado și pepene galben

Salata cu piept de pui grill, avocado și pepene galben este o alegere perfectă pentru o cină exotică ușoară și delicioasă. Iată o rețetă sugerată de revista Reader’s digest:

Ingrediente

  • O linguriță cu praf de curry, dar fără conținut de usturoi sau ceapă
  • O jumătate de linguriță cu sare
  • O lingură și jumătate cu ulei de măsline
  • 500 g de piept de pui dezosat și curățat de piele
  • Două linguri cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • Două lingurițe cu muștar Dijon (sau alt muștar, dar fără arome de ceapă sau usturoi)
  • O linguriță cu ulei de susan
  • 300 g de salată verde
  • Jumătate de avocado, tăiat în felii subțiri, pe lungime și apoi în diagonală
  • 450 g de pepene galben, tăiat în felii subțiri, aproximativ la aceeași dimensiune cu feliile de avocado

Citește și: Rețetă de duminică: Cum se face cea mai bună salata cu ton

Mod de pregătire

Se preîncălzește grill-ul.

Într-un bol mediu, se amestecă praful de curry cu sarea. Se unge carnea cu ulei de măsline, după care se condimentează cu amestecul de curry și sare.

Se pune carnea pe grill, pentru cinci sau șase minute pe fiecare parte. Pieptul de pui trebuie să fie bine pătruns, dar suculent și cu o nuanță de roz în interior. După ce se răcește, se taie în bucăți mici.

Între timp, pentru dressing, într-un vas mic, se amestecă zeama de lămâie, muștarul, uleiul de susan și o lingură cu ulei de măsline.

Citește și: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism

Într-un bol mare, se pun bucățile de salată verde și se amestecă cu toate celelalte ingrediente, în afară de două linguri de dressing, care se păstrează.

Pentru servire, se așază un pat de salată verde în patru farfurii. Deasupra, în fiecare farfurie, se adaugă bucăți de piept de pui, pepene galben și avocado. Se toarnă dressingul rămas peste fiecare porție.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă