20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecial"Chinese Spectacular", la Teatrul National

“Chinese Spectacular”, la Teatrul National

Trupa Divine Performing Arts din New York aduce un spectacol traditional chinezesc la Bucuresti.

 

Inspirat de cei 5000 de ani de istorie chineza si impregnat de spiritul culturii traditionale, spectacolul "Shen-Yun / Chinese Spectacular" pune in scena arta autentica chineza. Show-ul vibrant, plin de culoare si stralucire, include dans clasic chinez, ansambluri muzicale si vocale si instrumentisti solo. Este pentru prima data cand scena Teatrului National din Bucuresti va gazdui, pe 7 si 8 aprilie, de la ora 19.00, un specactol de acest fel.
Inca de la prima Gala de Anul Nou Chinezesc, din 2004, spectacolul, care a debutat ca un eveniment anual al Radio City Music Hall din New York, a devenit rapid un festival mondial. Shen-Yun a adus traditia chineza pe scena unora dintre cele mai prestigioase teatre, printre care Kodak Theater (Los Angeles), Toronto Centre for the Arts, Le Palais des Congrès (Paris), Sonic City, Tokyo, The Regent Theatre, Melbourne.

Pentru 2008 sunt organizate peste 200 de spectacole in peste 60 de orase din intreaga lume, preconizandu-se o audienta de peste 600 de mii de persoane.
Bazat pe legende eroice, mituri sau parabole din dinastiile Tang, Qing, Song, precum si pe realitati moderne, spectacolul prezinta numere centrate pe piese clasice si actuale, care se bazeaza pe istoria unei culturi uimitoare, propunandu-si totodata sa transmita valorile frumusetii si compasiunii.
Salturi acrobatice si tobe rasunatoare, solisti vocali si virtuozi ai instrumentelor chinezesti completeaza programul.
Orchestra formata din 50 de interpreti da muzicii traditionale chineze un aspect modern, combinand melodiile ce par din alta lume ale erhu (vioara chinezeasca) si ale guzhen (zither) cu instrumentele vestice. Muzica originala echilibreaza ordonatele compozitii clasice vestice cu melodiile in forma libera ale culturii chineze, folosind o serie de game de cate 5, 7 si 8 note, din antichitate.

Sralucitoarele costume Shen Yun, cusute de mana, au fost create prin studii meticuloase, fiind purtate de zane, luptatori si intelepti. Acuratetea istorica fiind foarte importanta, designerii au recurs la picturi antice, fresce si manuscrise. Totul, de la pieptanaturi pana la palarii, a fost realizat pornind de la cosumele originale din dinastiile Tang, Song, Yuan, Ming, Qing. Spectaculosul decor de fundal include si imagini proiectate ale templelor budhiste, ale muntilor si marilor chinezesti, ale preeriilor mongoleze si ale palatelor imperiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă