20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat în largul unei insule...

Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat în largul unei insule australiene

Cel puţin 50 de imigranţi clandestini s-au înecat după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în apropiere de Christmas Island, în Oceanul Indian, anunţă surse medicale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Un martor văzuse numeroase cadavre aduse la mal pe o faleză din Christmas Island, situată la 2.600 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

“Am văzut oameni înecându-se. Din nefericire s-au lovit de pietre”, a declarat martorul.
Un alt martor a declarat că în apă erau aproximativ 60 de persoane, unele fiind salvate de nave de intervenţie, sub privirile îngrozite ale localnicilor.

Poliţia şi administraţia valamă din Australia au confirmat că o navă cu imigranţi clandestini a naufragiat. “Prioritatea noastră este să îi salvăm pe toţi cei implicaţi în accident”, a anunţat poliţia de frontieră.

Naţionalitatea imigranţilor nu se cunoaşte, dar mii de solicitanţi de azil din Irak, Afganistan şi Sri Lanka încearcă să ajungă în Australia pe cale maritimă, pornind din Indonezia.
Christmas Island, un teritoriu australian situat la 300 de kilometri de Indonezia, găzduieşte un centru pentru solicitanţi de azil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă