20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCeahlaul multumeste Deltei pentru ramanerea in Liga I

Ceahlaul multumeste Deltei pentru ramanerea in Liga I

Presedintele de onoare al ceahlaului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, in fapt omul care se confunda cu istoria de dupa revolutie a clubului moldovean, recunoste ca retrogradarea formatiei pe care o pastoreste i se datoreaza si lui. "Am gresit de la bun inceput. Nu am fost foarte inspirat cand am numit antrenorii si am adus jucatori care nu prea si-au dat sufletul pentru aceasta echipa", admite stefan. Nu mai putin de cinci antrenori au trecut pe banca tehnica a nemtenilor in sezonul trecut: Mihai Stoica, Ion Moldovan, Vasile Silaghi (interimar la partida cu Steaua), Florin Marin si Aurel sunda. In plus, in pauza de iarna, au fost miscari masive la nivelul lotului, opt jucatori parasind corabia moldoveana. Toata aceasta vanzoleala a destabilizat echipa care nu a gasit puterea sa transeze in favoarea sa putinele momente in care ar fi putut spera la evitarea retrogradarii. A pierdut acasa cu Universitatea Craiova, in etapa a 29-a, intr-un moment in care o victorie ar fi putut-o salta in clasament peste olteni. Nici runda urmatoare pietrenii nu au profitat de meciul cu UTA, o alta contracandidata la salvare, cedand si meciul de la Arad si anulandu-si sansele de a se mai evita retrogradarea.

Norocul Ceahlaului s-a numit insa Delta Tulcea, formatia dobrogeana castigand prima serie a ligii secunde, dar, fiindca nu a depus la timp dosarul de licentiere, a mentinut practic formatia nemteana in prima liga. Pentru a nu mai avea emotiile din sezonul trecut, Gheorghe stefan l-a acontat pe cel mai in varsta antrenor din prima liga, Viorel Hizo lasandu-i acestuia mana libera in ceea ce priveste transferurile pentru sezonul viitor.
Managerul general Viorel Hizo se pregateste de un nou sezon pe banca tehnica a unei echipe din liga I si spune ca vrea sa creeze la Piatra Neamt o trupa care sa nu-l faca sa tremure atunci cand evolueaza.
» Care au fost motivele care au adus Ceahlaul in situatia de a retrograda?
Eu nu am fost anul trecut aici insa cred ca s-a gresit de la bun inceput, in ceea ce priveste selectia jucatorilor, dar si in ceea ce priveste alte aspecte. Cum nu cunosc insa lucrurile in profunzime nu vreau sa gresesc cu aprecierile.
» Sezonul trecut ati preluat Vasluiul intr-o situatie grea si l-ati dus pana aproape de Intertoto. Se poate compara cu ceea ce ati gasit la Ceahlaul?
Anul trecut am preluat Vasluiul intr-o situatie foarte grea, de pe locul 17. Acum insa totul pleaca de la zero. Sunt jucatori noi, pe care eu i-am ales, lucrurile stau altfel.
» Dumneavoastra v-ati specializat in readucerea in prim-plan a unor jucatori ajunsi in anonimat. Asa ati procedat cu Croitoru la Vaslui, se va intampla la fel si la Piatra Neamt?
Eu am adus jucatorii pentru a confirma parerea mea despre ei. Vreau ca Schumacher sa demonstreze ca este cel mai bun conducator de joc din Liga I. Vreau ca Matache, Goian si Vranjkovici sa arate ca nu degeaba au trecut pe la Dinamo, vreau ca Timisoara sa regrete ca i-a pierdut pe Oprea si Soporan, vreau ca Iordache sa redevina fundasul de odinioara iar Frunza sa arate ca este unul dintre cei mai valorosi atacanti din prima divizie. Toti acesti fotbalisti trebuie sa demonstreze pe teren ca nu ne-am inselat atunci cand i-am achizitionat.

» Ce s-a intamplat cu Iencsi?
Nu m-am intalnit cu el. Contractul sau cu Ceahlaul a expirat si, din cate am inteles, vrea sa joace afara.
» Sunteti decanul de varsta al antrenorilor din Liga I. Sunteti pregatit sa suportati din nou presiunea unui campionat ce se anunta dificil?
Cred ca trebuie sa renuntam sa mai invocam presiunea. Daca nu esti in stare sa suporti presiunea, de ce te mai faci antrenor? Nu poti fi platit ca sa stai linistit pe banca!
» Aveti vreun mesaj pentru Delta Tulcea?
– Ceea ce li s-a intamplat celor de la Tulcea este numai problema lor. Trebuie cautate la ei cauzele pentru care o echipa ce a promovat pe teren nu poate activa in prima liga. Ce vina are Ceahlaul fiindca Tulcea nu a avut grija sa indeplineasca standardele de licentiere? Asa s-a intamplat si anul trecut cu Sportul Studentesc. si acum imi aduc aminte cat se ruga Dragomir de siman sa-si plateasca datoriile…
» Este Gheorghe stefan unul dintre patronii din fotbalul romanesc cu care v-ati inteles cel mai bine?
In general, m-am inteles bine cu patronii din fotbalul nostru, cu cateva exceptii. Domnul stefan a insistat mult sa preiau Ceahlaul. Atata timp cat fiecare isi cunoaste responsabilitatile si isi face treaba cum trebuie nu este nici o problema. Conditii pentru performanta sunt, mai trebuie sa facem si o echipa pe masura.
» Ce asteptari aveti de la echipa in sezonul viitor?
Imi doresc sa facem o echipa competitiva care sa nu ne faca sa tremuram, fiindca mie nu imi mai place sa trec prin astfel de momente. Dupa cantonamentul din Germania, cand vom definitiva lotul de 25 de jucatori, vom vedea exact pentru ce ne batem. Oricum, va fi un campionat tare greu. Multe echipe au facut achizitii importante, ramane sa vedem cine a fost mai inspirat.

TRANSFERURI
Incearca relansarea unor foste "nume"
Viorel Hizo a decis reactivarea catorva fotbalisti trecuti pe linie moarta. Constantin Schumacher (31 ani de ani, retrogradat cu FC Arges), Narcis Raducan (33 de ani, exilat undeva prin Cipru) si Marius Iordache (29 de ani, liber de contract) sunt cateva exemple de jucatori din vechea garda care au venit la Piatra-Neamt. Alaturi de ei se regasesc Rares Soporan si Marius Oprea, doi jucatori ignorati la Poli Timisoara, si trioul venit de la Dinamo format din portarul Florin Matache, fundasul Lucian Goian si mijlocasul bosniac Vojislav Vranjkovic (foto). Lista achizitiilor mai cuprinde si imprumutul pe un an al atacantului de la CFR Cluj, Viorel Frunza, varf care a mai lucrat cu Hizo la Vaslui in turul campionatului trecut, perioada in care a marcat 9 goluri.

Cele mai citite

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...
Ultima oră
Pe aceeași temă