10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialCe surprize le-au făcut polițiștii copiilor, de ziua lor

Ce surprize le-au făcut polițiștii copiilor, de ziua lor

Au avut ocazia să vadă armele și ­autospecialele din dotare, dar și câinii special antrenați. „Ziua Internaţională a Copilului” este un moment important pentru fiecare copil, motiv pentru care poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au organizat mai multe activităţi dedicate acestora.

Astfel, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au organizat pentru copiii din judeţ ”Ziua Porţilor Deschise”, la care au participat elevii Colegiului Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” şi cei ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Pecineaga.

Cu această ocazie, elevii au avut prilejul să viziteze sediul Serviciului Rutier, unde le-au fost prezentate autospecialele din dotare şi au participat la un concurs ce a avut drept scop educarea acestora în vederea cunoaşterii şi respectării normelor rutiere, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, în urma căruia fiecare copil a obţinut „Permisul de bun pieton”.

De asemenea, la sediul I.P.J. Constanţa au vizitat Serviciile Acţiuni Speciale (S.A.S.) şi Criminalistic – unde le-au fost prezentate poligonul de tragere, armele din dotare şi tehnica folosită în misiuni, câinii special antrenaţi –, au urmărit un antrenament de forţă al poliţiştilor din cadrul S.A.S., poliţiştii criminalişti explicându-le metoda amprentării unei persoane şi testarea poligraf.

De asemenea, ieri, poliţiştii rutieri au organizat în parteneriat cu Clubul Isis, în Parcul „Ţara Piticilor” din municipiul Constanţa, un curs de legislaţie rutieră destinat copiilor, în scopul prevenirii accidentelor rutiere în care aceştia pot fi implicaţi şi al informării asupra modului preventiv de deplasare pe drumurile publice. Toţi cei care au răspuns corect la întrebările poliţiştilor au fost premiaţi cu „Permisul de bun pieton”.

ATENȚIONARE

Riscul drogurilor

Totodată, poliţiştii Postului de Poliţie Agigea împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Filiala Constanţa au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii consumului de droguri la sediul Casei de Cultură din Agigea, activitate la care au luat parte peste 100 de elevi din clasele ­V-VIII şi cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Borcea” din Agigea. Cu această ocazie, au fost prezentate materiale video şi au fost iniţiate dezbateri privind consecinţele consumului de droguri şi tutun.

Polițiștii le-au făcut cadouri inedite copiilor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă