17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCe se mai fură: panouri electrice, maşini, conducte de irigaţii

Ce se mai fură: panouri electrice, maşini, conducte de irigaţii

Ieri noapte, poliţiştii Secţiei 4, împreună cu jandarmi, au prins în flagrant trei persoane, la parterul unui bloc de pe strada Eliberării, care forţaseră uşa de la intrarea din spate a blocului şi din panoul electric sustrăseseră mai multe componente. 

Asupra celor trei minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani au fost identificate cinci transformatoare electrice sustrase din panourile electrice ale mai multor scări de bloc. Furturile din panourile electrice au devenit o modă în ultimele luni. Pentru că sunt uşor accesibile, acestea sunt luate în vizor de infractori, care scot transformatoarele şi le vând la fier vechi. „Am auzit de multe astfel de furturi în cartier. Am zis că punem şi noi un lacăt sau o cheie, ca să ne mai ferim“,a declarat administratorul unei scări de bloc din cartierul Inel II.

Panourile electrice nu sunt singurele obiecte furate din scări de bloc. În noaptea de 17 spre 18.02.2013, la ora 02.10, poliţiştii Secţiei 1 au prins în flagrant un bărbat de 43 ani, din Năvodari, în timp ce sustrăgea o conductă de scurgere a apei pluviale din fontă de aproximativ 4 metri. Aceasta fusese demontată din subsolul scării unui bloc de pe strada Dragoslavelor, în scopul valorificării în cadrul unui centru de colectare a fierului vechi.

Atacuri la sate

Poliţiştii au mai prins trei tineri din Cogealac, care în noaptea de 25 spre 26 ianuarie au sustras din ferma agricolă pe care o administrează un număr de 20 saci cu grâu, valoarea prejudiciului fiind de 2.500 lei. Numai 30% din prejudiciu a fost recuperat.

Tot luni, poliţiştii din Seimeni au fost sesizaţi de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Seimeni, despre faptul că i-a fost sustras autoturismul proprietate personală.

Oamenii legii au stabilit că suspectul a sustras cheile autoturismului de pe masa unui local din Seimeni unde se afla partea vătămată, după care a demarat în trombă şi a pierdut controlul autoturismului pe DJ 223, ce leagă localitatea Seimeni de Dunărea, acroşând un stâlp de pe marginea părţii carosabile, ulterior fugind de la faţa locului. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, distrugere şi conducere fără permis, fiind cercetat în stare de libertate de către lucrătorii Postului de Poliţie Seimeni.

Mall-urile, magnet

Poliţiştii constănţeni au prins şi o reţea de hoţi are acţiona în mall-uri. Este vorba despre cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani. Aceştia profitau de neatenţia personalului de vânzare sau a celui de pază şi ascundeau articolele de îmbrăcăminte în aşa fel încât să evite sesizarea elementelor de siguranţă de către dispozitivele de la intrările/ieşirile în magazine. Prejudiciul cauzat a fost estimat la valoarea de 3.900 lei. Magistraţii au emis pe numele a doi dintre ei mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Cele mai citite

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Cătălin Predoiu a participat la o masă rotundă împreună cu  șefi de misiuni ai Uniunii Europene la București

La invitația E.S. Jean Cornet d’Elzius, ambasadorul Regatului Belgiei la București, Marian Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a participat pe 24...
Ultima oră
Pe aceeași temă