25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCazuri celebre de afacerişti sinucigaşi. Vezi de ce se sinucid bogaţii

Cazuri celebre de afacerişti sinucigaşi. Vezi de ce se sinucid bogaţii

Se obişnuiesc repede cu banii, cu luxul, cu lumea bună în care se învârt milioane de dolari sau euro. Bogaţii sunt însă foarte vulnerabili şi, de cele mai multe ori ajung să-şi ia zilele. Cei mai mulţi iau această decizie atunci când îşi dau seama că pot pierde afacerile, când sunt bolnavi sau când sunt descoperiţi că duc o viaţă dublă.

Iată câteva exemple de oameni cu mulţi bani care au ajuns să se omoare din motive pentru care alţii nici n-ar visa:

La 21 iunie 2004, omul de afaceri Mihail Erbaşu, patronul mai multor firme de construcţii, civile şi industriale, a fost găsit mort, în piscinla vilei sale din Snagov. Erbaşu era considerat la acea vreme, unul dintre cei mai bogaţi români, având o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de dolari. El a lăsat familiei sale o scrisoare în care şi-a cerut scuze pentru gestul său. Trupul său a fost găsit în bazinul gol, de un angajat al familiei. Apropiaţii lui Erbaşu spuneau la acea vreme că omul de afaceri era tot mai obosit şi stresat. Moartea lui a venit la nici o lună după ce într-un cotidian central apăruse ştirea că este în pragul falimentului. Se pare că investise mult în campania electorală mergând pe mâna celor care au pierdut alegerile.

În iulie 2010, Un om de afaceri de 64 de ani din Bucureşti s-a sinucis, în casa lui de vacanţă de la Buşteni, din cauza unei datorii vechi. Vecinii spun că l-au auzit vorbind la telefon, despre nişte bani pe care îi avea de înapoiat şi că, la un moment dat i-ar fi spus interlocutorului că nu mai suportă şi că se va omorî. Apoi şi-a luat viaţa, nu înainte de a lăsa familiei un bilet în care scria că are de înapoiat unui bărbat din Călăraşi, 300.000 de lei.

În septembrie 2010, Bogdan Pavlov, un om de afaceri din Iaşi, patronul unei firme de construcţii s-a sinucis de ziua mamei lui. El a fost găsit împuşcat în cap, în maşina lui. Soţia lui le-a spus anchetatorilor că bărbatul era foarte stresat.

La 10 aprilie 2011, milionarul oltean Constantin Şpak, patronul unei cunoscute firme de mezeluri din sudul ţării, s-a sinucis în sediul firmei sale din localitatea Valea Mare. Bărbatul a fost găsit în baie, de soţia sa, zăcând într-o baltă de sânge, după ce-şi înfipsese de trei ori cuţitul în inimă. Apropiaţii familiei spun că Şpak ar fi fost speriat că ar avea cancer. Alţii că firma sa ar fi fost în pragul falimentului iar fii săi ar fi ascuns acest lucru. Lumea bârfeşte însă că omul de afaceri ar fi fost prins cu o presupusă amantă.

Ion Oiţă s-a sinucis la 5 decembrie 2011, într-o anexă a restaurantului “La Cocoşatul” din Bucureşti.

 

Cele mai citite

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă