15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCazul Diaconu - se apropie ziua „Z"

Cazul Diaconu – se apropie ziua „Z”

Curtea Supremă a încheiat ieri dezbaterile în cazul contestaţiei ministrului Culturii, Mircea Diaconu, privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara, pronunţarea unei soluţii fiind amânată pentru 12 iunie, transmite Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, avocatul lui Diaconu le-a arătat judecătorilor că hotărârea luată de ANI trebuie invalidată de instanţă.

Pe de altă parte, ministrul Culturii a declarat ieri, la Iaşi, că nu consideră decizia ANI privind incompatibilitatea sa drept „o răzbunare politică”, adăugând că aşteaptă verdictul justiţiei, pe care îl va respecta, scrie Mediafax.

„Nu am să dau vina pe aşa ceva, nu consider că ar fi o răzbunare politică. Există întotdeauna riscul ca o instituţie să creadă într-un fel, alta în alt fel. De aceea există Justiţie, să facă pace între noi şi, oricare va fi decizia Justiţiei, mă voi supune”, a afirmat Mircea Diaconu, răspunzând unei întrebări.

Diaconu, care a participat la ceremonia organizată cu prilejul finalizării lucrărilor de restaurare a Teatrului Naţional din Iaşi, a mai spus că ANI nu putea să-i dea vreo interdicţie în privinţa ocupării funcţiei de ministru al Culturii, întrucât instanţa decisese că împotriva sa nu poate fi luată vreo măsură contraven­ţională sau penală.

„Când părea că voi desemnat ministru, a ieşit cineva de la ANI, persoană foarte importantă, şi a spus că, dacă domnul Diaconu nu continuă recursul, noi emitem imediat interdicţia împotriva dânsului. Însă în hotărârea instanţei e interzisă orice interdicţie asupra mea. Instanţa a spus că împotriva mea nu poate fi luată nici o sancţiune, contravenţională sau penală. Am decis să continui recursul, pentru că dacă apărea o nouă decizie ANI, atunci o luam de la capăt în justiţie”, a explicat ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

Pe 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatibilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...
Ultima oră
Pe aceeași temă