14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCaz ŞOCANT în Vaslui: O mamă şi-a alungat copiii de acasă. Femeia...

Caz ŞOCANT în Vaslui: O mamă şi-a alungat copiii de acasă. Femeia obişnuia şă-i înfometeze

Patru fraţi cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani, înfometaţi şi neglijaţi sever de către mama în grija cărora se aflau, au ajuns în regim de urgenţă într-un centru al Protecţiei Copilului Vaslui, după ce au fost alungaţi de acasă, informează Mediafax.

Intervenţia autorităţilor s-a făcut în urma unei plângeri făcute la Poliţie de către cel mai mare dintre copii, care a reclamat faptul că sunt neglijaţi şi nu li se mai permite accesul în locuinţă. În urma solicitării făcute în instanţă, DGASPC Vaslui a obţinut o ordonanţă preşedinţială de scoatere din familie a celor patru fraţi, care au fost internaţi în centrul specializat din Bârlad pentru copiii abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi.

“În urma anchetei desfăşurate în acest caz, s-a constatat că cei patru fraţi sunt supuşi neglijenţei socio-familiale şi medicale. Pe lângă faptul că aceştia nu erau alimentaţi corespunzător, doi dintre ei erau bolnavi de hepatită de tip A, fără ca mama lor să-i prezinte la medic pentru tratament. Minorii au intrat într-un program de reechilibrare şi consiliere psihologică, urmând a se stabili o măsura de protecţie”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, cei patru fraţi vor ajunge, cel mai probabil, în plasament la familia extinsă, în condiţiile în care rudele s-au arătat interesate de copii.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă