22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCâţi imigranţi va primi Franţa din taberele din Grecia

Câţi imigranţi va primi Franţa din taberele din Grecia

Franţa va primi 400 de imigranţi pe lună, care provin din centrele de adăpost din Grecia, în cadrul planului de cote obligatorii adoptat de UE anul trecut care prevede relocarea a 160.000 de extracomunitari în statele membre, a anunţat joi Ministerul francez de Interne, scrie Le Figaro, citat de Mediafax.

"Vom propune Greciei să relocheze lunar 400 de persoane pe teritoriul nostru", a anunţat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, într-un comunicat. El a precizat că "în această săptămână, în cadrul schemei de relocare, 97 de imigranţi au ajuns în Franţa, provenind din Grecia şi Italia", iar "alte 253 de persoane vor sosi" pe teritoriul francez începând cu data de 9 iunie.

Este vorba despre imigranţii luaţi în considerare în schema de relocare aprobată în septembrie anul trecut care au ajuns ilegal în Grecia şi Italia, nu despre cei care au sosit în Grecia în urma acordului dintre UE şi Turcia semnat la jumătatea luni martie anul acesta.

În cadrul acestei scheme, în Franţa au fost relocaţi doar 500 de imigranţi clandestini din cei 30.000 pe care ţara a promis să-i primească pe parcursul a doi ani. Primii refugiaţi, de origine eritreeană, au sosit pe teritoriul francez în noiembrie anul trecut, iar săptămâna trecută au venit alţi extracomunitari, în special din Eriteea, Siria şi Irak, fiind direcţionaţi spre centre de primire, înainte de a demara procedurile legate de azil, potrivit ministrului francez de Interne. 

Bernard Cazeneuve a subliniat "determinarea guvernului francez de a-şi respecta angajamentele sale europene în respectiva chestiune" şi de a contribui "într-o manieră decisivă" la gestionarea acestei crize a migraţiei. Dintre cei 160.000 de imigranţi luaţi în considerare de schema de relocare agreată de UE, doar 2.000 au fost relocaţi în prezent, fiind pusă la îndoială, de nenumărate ori, viabilitatea acestui plan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă