37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăPoliticăSebastian Burduja: Consultare publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035

Sebastian Burduja: Consultare publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035

Sebastian Burduja a anunțat pe 14 iunie că Ministerul Energiei a lansat în consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2025-2035, cu perspectiva anului 2050.

Documentul definește ”viziunea și obiectivele fundamentale pentru dezvoltarea sectorului energetic național, ținând cont de reperele naționale, europene și globale care influențează politicile și deciziile din domeniul energetic.

Cu un mix energetic diversificat, România dispune de resurse naturale, financiare și umane suficiente pentru a moderniza sectorul energetic, aliniindu-l atât la obiectivele comunitare de atingere a neutralității climatice, cât și la nevoile specifice societății românești de a avea acces la neîntrerupt la energie la prețuri competitive, din surse diversificate și cât mai puțin poluante.

Obiectivele fundamentale ale Strategiei Energetice sunt:

1. Securitate energetică
2. Energie cu emisii scăzute de carbon
3. Eficiență energetică
4. Acces fizic la energie pentru toți consumatorii și accesibilitate financiară
5. Piețe de energie eficiente
6. Digitalizare și securitate cibernetică

Strategia Energetică este rezultatul muncii experților din Ministerul Energiei, cu consultarea companiilor și instituțiilor din subordine și a membrilor Consiliului Onorific pentru Energie.

Îi mulțumesc în mod deosebit lui Adrian Băzăvan pentru coordonarea acestei munci titanice, ale cărei rezultate le vedem astăzi.

În perioada de consultare publică, 14 iunie – 13 iulie, aștept contribuțiile tuturor actorilor interesați.

Sugestiile și opiniile referitoare la proiectul Strategiei Energetice a României pot fi transmise la adresa: ser2024@energie.gov.ro.

De asemenea, invit pe toți cei interesați să participe la evenimentele publice de consultare pe care le vom anunța în curând.

Împreună, construim un viitor energetic sustenabil pentru România!”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă