39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăLifestyleVIDEO. Babasha, "copilul" pe care un întreg stadion l-a huiduit. Cine e...

VIDEO. Babasha, „copilul” pe care un întreg stadion l-a huiduit. Cine e artistul controversat

Vlad Babașa, cunoscut drept Babasha, este un artist originar din Bacău care a câștigat popularitate pe diverse platforme de streaming audio. Recent, el a stârnit controverse în mediul public după ce a cântat la concertul mult așteptat al trupei Coldplay în România, în fața a 50.000 de spectatori.

Prezența lui Babasha pe scenă alături de Coldplay a fost un moment neașteptat și neconvențional, întrucât a interpretat o prelucrare a unei manele în fața unei audiențe internaționale. Această intervenție artistică a stârnit reacții contradictorii în rândul spectatorilor. În timp ce unii au apreciat deschiderea și experimentarea trupei britanice, alții au exprimat dezaprobare prin fluierături și alte manifestări de nemulțumire.

Cântărețul huiduit la concertul Coldplay, Babasha, este originar din Bacău și a captat atenția prin popularitatea sa crescândă pe platformele de streaming audio. Vlad Babașa, numele real al artistului, a fost invitat pe scenă de solistul trupei Coldplay, Chris Martin. În timpul concertului desfășurat în România, Babasha a interpretat o piesă lentă, iar reacția publicului a fost mixtă, fiind fluierat și huiduit în timp ce cânta.

Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiti cu inima deschisă,

a spus solistul Coldplay.

Reacția lui Babasha după huiduielile din prima seară

„Nu sunt în măsură să port discuții tocmai fiind în centrul atenției acum, nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva, las oamenii la buna lor plăcere să judece situația cum trebuie. Dar ceea ce trebuie să spun este că cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor (…) iar ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel și indiferent de toate huiduielile din lume tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Pentru cunoștința voastră am avut chiar și o probă de sunet înainte, că așa este normal, cu Chris Martin personal și i-a plăcut foarte tare de mine (…) M-așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău (…) Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte pentru un vis. Indiferent că cânt manele, pentru cine nu înțelege treaba asta maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine (…) pentru că uitați străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a transmis Babasha pe Tik Tok.

A doua seară, Babasha a urcat din nou pe scenă, iar solistul trupei a reacționat la huiduileile de seara trecută:

Ieri m-am simțit trist, șocat și vinovat pentru ce s-a întâmplat. M-am culcat aseară cu gândul că voi sunteți audiența noastră. Și voi ne faceți fericiți. (…) Dar nu pot sta supărat pe audiența noastră. Călătorim în toată lumea și poate că nu înțelegem prin ce ați trecut individual, sau cultura voastră, dar iubim toți oamenii în mod egal și asta înseamnă că și pe toți românii. Ieri a fost foarte frumos pentru noi. Puteți face orice, că tot ne vom întoarce în România, pentru că ne place aici, 

a transmis publicului solistul de la Coldplay. 

Chris Martin a spus că va urma un moment în care tânărul cântăreț Babasha va interpreta o manea, dar de data aceasta, lumea a reacționat altfel: au aplaudat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă