20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCătălin Voicu: Eu nu sînt ticălos, eu prost am fost că am...

Cătălin Voicu: Eu nu sînt ticălos, eu prost am fost că am vorbit pe telefon

Senatorul Cătălin Voicu spune, într-un interviu pentru “Academia Caţavencu” acordat în arest, că misiunea sa este să ajute oamenii şi că nu este un ticălos, deoarece vrea binele tuturor, el arătând că aşteaptă “cu nerăbdare dreptatea pe Pământ”, potrivit Newsin.

Senatorul spune că el este nevinovat şi nu a făcut decât să ajute oameni, pentru că aceasta e “misiunea” lui pe Pământ. “Când e o urgenţă, mai ştii să numeri minutele de la telefon? Nu. Vorbeşti, ajuţi un om”, susţine el. La remarca ziaristului Eugen Istodor că mai mult s-a ajutat singur, Voicu a replicat: ” Nu e adevărat, nu e adevărat, îmi pare rău. Ajut la oameni. Atâta e misiunea mea pe Pămînt, să ajut la oameni. Vorbeşti mult că spui multe, nu poţi lăsa un om aşa, să nu înţeleagă nimic”.

Voicu spune că el nu este în mafie, deoarece “Mafia e numai la handicapaţi” şi că el vorbea la telefon “să fie bine”. “Eu vorbesc cum gîndesc, să fac bine la oameni, cine nu vrea să facă bine la oameni? Cine nu vrea binele? (…) Pune mîna şi vorbeşte. Vorbeşte, dar marea problemă e că, mai ales, nimeni-nimeni nu-ţi vrea binele. Nu vrea. De ce să vrea? Or, eu vreau binele. Că am vorbit poate şi mai uşor ca vrăbiuţa, asta e. Dar eu de bine am vorbit. Dovada că n-am făcut nimănui un rău. Un fir de păr nu am clintit. Alţii vrea (sic!) să mă chelească. De ce să mă chelească?”, afirmă el.

“Domnule, eu nu sînt ticălos, eu prost am fost că am vorbit pe telefon. Altfel m-aţi văzut pe mine că am făcut ceva? Nimic n-am făcut”, continuă el, admiţând că poate s-a dat mare. “Poate am fost prins într-un asemenea moment, nu neg, se mai rătăcesc oamenii, are (sic!) oamenii şi o trufie de asta, nu neg. Dar cît bine am făcut eu, nu ştie nimeni. Scrieţi? Da, urez tuturor oamenilor de pe Pămînt bine, bine. Nici un rău să nu ne mai adune împreună”, mai spune senatorul.

Voicu mai arată că burta şi chelia pe care le are sunt semne că e un om bun şi se mai descrie pe sine ca o persoană care “pune suflet şi nu lasă oamenii la greu”. “Dom’le, am (suflet, n.r.). Nu-s ciumat. Cine n-are suflet, iese monstruos. (…) Domnule, fără suflet nu aş fi Cătălin Voicu”, mai spune el. Întrebat cine ar fi dacă n-ar avea suflet, adică Hrebenciuc, Ponta sau Băsescu, el a răspuns sec: “Eu mă compar cu mine”.

Cătălin Voicu mai declară că nu se poate mulţumi cu apelativul de “cârnat”. “De ce să fiu un cîrnat? Am doctorat, am facultăţi, sînt un om respectabil. (…) Nu mă prefac. Sînt uite-aşa”. Voicu a fost întrebat dacă e de părere că există extratereştri, el răspunzând afirmativ şi adăugând că el “gîndeşte” că e bine să existe “de toate pe Pământ”.

Senatorul spune apoi că “e urît la puşcărie”, pentru că noaptea “te trezeşti cu o aia în coaste”, iar ziua ” te caută la gîlceavă, e bagabonţeală mare”. “Da, nu e bine să ajungi la penitenciare. Noroc cu Jilava, cu spitalul”, adaugă acesta. El reafirmă că trăirile puternice îl doboară, fiind bolnav cu inima şi că putea muri în perioada de dinainte de arest.

Voicu vorbeşte şi despre mama sa, pe care o evocă drept “mama, săraca”. Reporterul îi atrage însă atenţia că aceasta nu e săracă, deoarece face afaceri de succes. “A, da. E foarte bună. (…). Domnule, ea ştie ce e mai bine, dar mai şi greşeşte. Munceşte uneori pe degeaba”, mai dezvăluie el, adăugând că a mai ajutat-o şi el “ca om mai în putere, dar ea ştie mai bine afaceri”. Voicu spune că, în legătură cu contractele de asfaltare, mama sa “a cam muncit de pomană, a luat un preţ mic, ştiţi cum e la licitaţii”.

Întrucât interviul a avut loc înainte de Paşte, Voicu a fost întrebat dacă ştie care sunt cele şapte păcate. “De preacurvit n-am preacurvit. De trufie, puţin am avut. De crimă, n-am omorît pe nimeni. Cam astea sînt. Eu cred că ar fi trebuit să fiu mai bine cunoscut, nu târât într-un scandal politic. Să se zică: . Nu e frumos să dai drumul la câini, că nu am furat. Aştept cu nerăbdare dreptatea pe Pămînt. Vom vorbi atunci!”, a încheiat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă