30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCanada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei

Canada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei

Premierul canadian Stephen Harper a anunţat, marţi, o nouă rundă de sancţiuni ca răspuns la ceea ce a numit "escaladarea actelor de agresiune" din partea rebelilor proruşi în estul separatist al Ucrainei, relatează postul de televiziune CBC, în pagina electronică, informează Mediafax.

Guvernul canadian a emis interdicţii de călătorie pentru 37 de ruşi şi ucraineni şi sancţiuni economice împotriva a 17 entităţi ruse şi ucrainene.

Harper a nominalizat "atacurile fără discriminare din interiorul şi din jurul oraşului ucrainean Mariupol din 24 ianuarie" ca unul dintre principalele motive ale intensificării sancţiunilor.

"Poziţia Canadei rămâne clară: recunoaştem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi nu vom recunoaşte niciodată ocupaţia ilegală rusă a vreunei părţi a teritoriului acestei ţări", a precizat premierul, într-o declaraţie.

"În coordonare cu partenerii noştri din UE şi SUA, Canada îşi intensifică încă o dată răspunsul la situaţie anunţând noi sancţiuni împotriva unor persoane private şi entităţi din Rusia şi Ucraina", a precizat el.

Harper a declarat, de asemenea, că Guvernul său monitorizează îndeaproape implementarea armistiţiului încheiat la Minsk la 12 februarie şi a adăugat că este pregătit să adopte şi alte măsuri împotriva Moscovei şi a rebelilor susţinuţi de ruşi în cazul în care aceştia refuză să respecte acordul.

Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare duminică, dar luptele nu au încetat, acestea fiind deosebit de intense în jurul oraşului Debalţeve, înconjurat de forţele rebele.

Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă