22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCadavrele victimelor neidentificate după atacul de la Pearl Harbor, DESHUMATE. Ce urmărește...

Cadavrele victimelor neidentificate după atacul de la Pearl Harbor, DESHUMATE. Ce urmărește Pentagonul

Cadavrele marinarilor de pe nava USS Oklahoma care au murit în atacul japonez asupra Pear Harbour, din 7 decembrie 1941, au fost deshumate luni, în Hawaii, pentru a fi indentificate, potrivit Agerpres

Cinci sicrie acoperite de drapelul SUA și conținând rămășițele pământești ale marinarilor și pușcașilor marini americani care au murit în atacul comis pe 7 decembrie 1941 de forțele japoneze au fost transferate dintr-un cimitir într-un laborator unde vor fi analizate cu metode moderne de medicină legală, inclusiv teste ADN.

Rămășițele pământești aparțin unora dintre cei 388 de militari uciși în acest atac și înmormântați ca indivizi necunoscuți. Pentagonul dorește ca ei să fie identificați într-o perioadă de câțiva ani.

În cadrul acestei operațiuni, vor fi deshumate 61 de sicrie.

”Recentele progrese în știința medicinei legale și în tehnologiile aferente, dar și ajutorul primit din partea membrilor familiilor victimelor în furnizarea de informații genealogice fac acum posibilă identificarea multora dintre militarii uciși de pe USS Oklahoma pe ale căror pietre funerare scrie ‘neidentificat’ ”, se menționează într-o declarație a Pentagonului.

Rămășițele pământești identificate vor fi predate membrilor de familie pentru funeralii cu onorurile militare cuvenite, se mai arată în aceeași declarație.

Atacul japonez de la Pearl Harbor, din zorii zilei de 7 decembrie 1941, s-a soldat cu moartea a 2.403 de militari americani și a determinat intrarea Statelor Unite ale Americii în Al Doilea Război Mondial.

Nava USS Oklahoma s-a scufundat după ce a fost lovită de două torpile în timpul atacului. Un număr de 429 de marinari și pușcași marini de pe acest vas au murit cu acea ocazie.

În anii imediat următori, 35 de membri ai echipajului au fost identificați și înmormântați. În timpul operațiunilor de salvare din 1942-1944, rămășițele pământești ale celorlalți militari au fost scoase din epava navei și înmormântate în mai multe cimitire din Hawaii cu mențiunea ‘neidentificat’.

În 1950, toate rămășițele pământești neidentificate de pe nava USS Oklahoma au fost mutate la Cimitirul Național Memorial al Pacificului, conform Pentagonului.

 

Cele mai citite

Marea Britanie și-a demis ambasadorul din Mexic pentru o glumă cu o armă de asalt

Ambasadorul Marii Britanii în Mexic a fost concediat după ce a îndreptat o armă semi-automată spre un angajat local al ambasadei, potrivit spotmedia.ro. Un clip...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Netanyahu e neschimbat: Încheierea războiului doar dacă Hamas va fi distrusă

Condiţiile pentru ajungerea la o ''încetare a focului permanentă'' în Fâşia Gaza nu s-au schimbat şi ele includ ''distrugerea'' Hamas şi ''eliberarea tuturor ostaticilor''...
Ultima oră
Pe aceeași temă