19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialBuzău: Primarul din Nehoiu, în conflict de interese penal

Buzău: Primarul din Nehoiu, în conflict de interese penal

Primarul oraşului Nehoiu, judeţul Buzău, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese penal, arată un comunicat al ANI. Edilul Florentin Lungu a achitat banii pe un contract încheiat între Primărie şi firma la care era administrator. 

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ca să-l verifice pe Florentin Lungu.

Primarul din Nehoiu a aprobat plata a 274.000 de lei către o firmă de construcţii pe care o administra, pentru un contract încheiat între Primăria Nehoiu şi firma sa, Prodfor SRL. 

Citeşte şi:  O nouă soluţie pentru salvarea incompatibililor

Contractul de lucrări a fost încheiat anterior exercitării mandatului de primar – în 13 mai 2008-, iar plata contractului s-a efectuat în baza aprobării date de Lungu, în calitate de primar, în aprilie 2013.

Florentin Lungu a deţinut calitatea de asociat unic şi director general la S.C. Prodfor S.R.L.,  până în 29 iunie 2012, când a fost ales primar. De la acea dată, a renunţat la funcţia de administrator, dar a rămas asociat la firma Prodfor.

“Prin aprobarea la plată şi decontarea cheltuielilor contractului, s-a creat un beneficiu în favoarea propriei firme şi propriei persoane”, arată ANI.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă