18.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialBursele europene au deschis în urcare, joi

Bursele europene au deschis în urcare, joi

Bursele europene au deschis joi în urcare, în aşteptarea deciziei Băncii Centrale Europene privind dobânda de politică monetară şi datelor privind şomajul din SUA.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a avansat joi dimineaţă cu 0,4%, după ce a încheiat miercuri fără variaţii semnificative, conform Mediafax.

Pieţele asiatice au urcat joi cu 0,8%, iar tranzacţiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York anunţă câştiguri de 0,2%.

Banca Centrală Europeană va anunţa joi după-amiază decizia privind dobânda de politică monetară, unii economişti anticipând scăderea indicatorului de la nivelul actual de 0,25%, cel mai redus de la crearea monedei unice europene.

Analiştii anticipează că Banca Angliei va menţine dobânda de politică monetară la minimul istoric de 0,5% şi programul de achiziţii de obligaţiuni la 375 miliarde lire sterline.

Bursele europene traversează prima săptămână de declin începând din luna ianuarie, pe fondul crizei din Ucraina, care ar putea conduce la sancţiuni economice din partea SUA şi UE împotriva Rusiei, unul dintre principalii parteneri economici ai Europei.

Acţiunile Vivendi au deschis joi în urcare cu 2,1%, după ce divizia de telecomunicaţii SFR a grupului francez, scoasă la vânzare, a atras oferte concurente de la mai mulţi investitori.

Titlurile companiei Logitech, cel mai mare producător de mauşi pentru computere, au avansat cu 7,8% în debutul şedinţeio de joi, după anunţarea unui program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 250 milioane de dolari de la investitori. Compania estimează pentru acest an vânzări de 2,1 miliarde de dolari.

Acţiunile grupului francez de telecomunicaţii Orange au deschis în urcare cu 5,1%, după ce compania a prognozat pentru acest an estimări care depăşesc aşteptările analiştilor.

Deutsche Telekom a deschis în scădere cu 3,1%, după ce grupul german a revizuit în scădere prognoza privind fluxul de numerar liber pentru acest an.

Cele mai citite

Clotilde Armand află că plângerile penale nu se depun pe Facebook

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul înfrânt al sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a învățat o lecție prețioasă la aceste alegeri locale: plângerile penale se...

Summit G7 în Italia. Țările occidentale anunță un nou sprijin pentru Ucraina

Noul Summit G7, care se desfășoară în perioada 13 - 15 iunie 2024 în Italia, va decide și un nou sprijin financiar, din partea...

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson: România și Bulgaria pot intra în Spațiul Schengen terestru în anul 2024

Comisarul pentru Afaceri Interne al Uniunii Europene, Ylva Johansson, a declarat, în ziua de 13 iunie 2024, înainte să înceapă Consiliul JAI, că "are...
Ultima oră
Pe aceeași temă