16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBucureşti: 82 de persoane au fost evacuate din două case ocupate abuziv...

Bucureşti: 82 de persoane au fost evacuate din două case ocupate abuziv în centru

82 de persoane, dintre care 38 de copii, au fost evacuate, joi dimineaţă, de Primăria sectorului 2, din două case aflate pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 33 – 35 din Capitală, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria sectorului 2, deşi iniţial în zonă fuseseră identificate aproximativ 40 de persoane, s-a dovedit la faţa locului că numărul acestora era mult mai mare – 82 de adulţi şi copii -, care ocupau ilegal două clădiri formate din parter şi etaj, lăsate în paragină de proprietar şi transformate într-un focar de infecţie şi cartier general al bandelor de hoţi.

“De nenumărate ori, locuitorii din zonă au semnalat scandalurile, tâlhăriile şi beţiile, mai ales că aceştia se dedau la furturi şi ameninţarea locuitorilor din zonă, care erau îngroziţi şi speriaţi pentru viaţa lor. Pe linia ilegalităţilor comise se număra inclusiv branşarea frauduloasă la reţelele electrice din zonă cu care sustrăgeau curent pentru folosul propriu, punându-se în pericol grav prin instalaţiile artizanale pe care le-au creat”, precizează comunicatul de presă.

Din dispoziţia edilului Neculai Onţanu s-a procedat la evacuarea acestora cu ajutorul Poliţiei Locale a Primăriei sectorului 2, care a făcut şi identificările celor găsiţi în cele două case pentru depistarea urmăriţilor locali sau generali care se ascund prin case abandonate.

Comunicatul de presă precizează că direcţia de specialitate a administraţiei publice locale a sectorului 2 a întreprins măsurile sociale care se impun în asemenea cazuri, inclusiv prin preluarea copiilor.

Proprietarul clădirii, amendat de-a lungul timpului de mai multe ori de Primăria sectorului 2, a mai primit, joi, încă o amendă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind curăţenia în zonă.

În această situaţie, primarul Neculai Onţanu a dispus închiderea clădirii pentru a nu le permite celor evacuaţi să se întoarcă sau altor persoane să mai domicilieze în ea, branşamentele ilegale la reţelele electrice au fost desfiinţate pentru a preveni producerea de accidente grave şi furtul în continuare de curent. Persoanele majore şi copiii acestora care aveau în acte ultimul domiciliu în sectorul 2 au fost informate despre posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea Primăriei, respectiv copiii să fie preluaţi în sistemul de protecţie, iar adulţii îndrumaţi către Adăpostul de urgenţă “Sfântul Pantelimon” al administraţiei publice locale a sectorului 2. Persoanele cu ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în alte localităţi ale ţării au fost îndrumate către primăriile de unde provin pentru ca aceste instituţii să se implice în sprijinirea lor.

Sursa citată reaminteşte că primarul Neculai Onţanu doreşte un proiect de lege prin care imobilele abandonate de proprietari, care sunt utilizate de infractori sau în sprijinul săvârşirii unor fapte infracţionale, să fie preluate prin hotărâri de instanţe de către primării pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără locuinţe.

Cele mai citite

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă