28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024

Breviar

Politisti comunitari in patrula nonstop
In perioada sarbatorilor de iarna, pe raza sectorului 2 vor fi intensificate controalele pentru prevenirea incendiilor. 24 de ore din 24, peste 60 de politisti comunitari, organizati in trei schimburi, vor supraveghea, in cooperare cu efective ale politiei, zonele de interes turistic, marile aglomerari urbane si de comert intens. De asemenea, echipe formate din inspectori comerciali si inspectori de la Protectia Mediului vor efectua des controale de specialitate la agentii economici, indeosebi la cei cu antecedente privind comercializarea ilegala a obiectelor de distractii pe baza de materiale pirotehnice. Un alt obiectiv al inspectorilor il constituie interzicerea comercializarii produselor de origine animala in spatii neamenajate si neprotejate fitosanitar. Reprezentantii Biroului de Prevenire a Incendiilor si Protectie Civila vor verifica functionalitatea instalatiilor utilitare (electrice, apa, gaze) precum si a celor cu rol de protectie si stingere a incendiilor, din dotarea marilor centre comerciale din sector. Este vorba de Bucur Obor, Carrefour, Cora, Bricostore, Niro, Billa, XXL, Sam Expo, Kaufland.

Reabilitarea carosabilului, pe primul loc in sesizari

Cele mai multe din cele 682 de sesizari primite, in perioada septembrie-noiembrie, de la cetatenii sectorului 3 se refera la reabilitarea carosabilului, toaletarea copacilor si salubrizarea spatiilor verzi. Sesizarile au fost adresate primariei prin intermediul Dispeceratului nonstop – 9854 si provin in special de la locuitorii cartierelor Prevederii, Ramnicu Valcea, I.C. Bratianu, Minis, Bistritei, Camil Ressu, Fizicienilor, Tandarei, Giurgeni, Istriei. S-a cerut, totodata, amenajarea de noi parcari, fiind anuntate si modificarile interioare efectuate fara autzorizatie de construire.

Jumatate dintre romani considera justificata greva din invatamant

Peste 60% dintre romani considera justificata greva care a avut loc in invatamant, potrivit unui sondaj INSOMAR. Din punctul de vedere al 37% dintre repondenti greva a fost justificata in foarte mare masura, iar pentru 27% – in mare masura.
Despre greva lucratorilor de la Metroul bucurestean, 51% dintre cei chestionati au spus ca aceasta li s-a parut justificata in mica si in foarte mica masura, 37% in foarte mare si in mare masura. 12% dintre repondenti nu au auzit de aceasta greva.

Constructii ilegale demolate

Inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii, in colaborare cu Administratia Domeniului Public, SC Rosal Grup SRL si Rosal Ecologic vor actiona, in aceasta saptamana, in opt zone din teritoriu. Este vorba de str. Odobesti; Bd. 1 Decembrie 1918; Intr. Istriei nr. 26; str. Baba Novac nr. 22; str. Nerva Traian nr. 5; Intr. Lobodei; Sos. Mihai Bravu nr. 529 si Intr. Reconstructiei.
“Locuitorii sectorului 3 pot semnala problemele legate de constructiile amplasate ilegal pe domeniul public, iluminatul deficitar sau problemele care privesc traficul rutier la dispeceratul nonstop telefon 9854 sau pe site-ul www.sector3primarie.ro.

Cele mai citite

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...

5 arestări pentru exploatarea sexuală a refugiaților ucraineni în Spania

Presupușii traficanți de persoane au atras victimele cu aranjamente de obținere a statutului de refugiat și promisiuni false de locuri de muncă. Europol a sprijinit...
Ultima oră
Pe aceeași temă