22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBox cu gândul la centură

Box cu gândul la centură

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a declarat, joi, la sosirea în România pentru meciul cu brazilianul Andre Marcos Do Nascimento, contând pentru titlul WBC Continental Americas, că va încerca să termine confruntarea înainte de gongul final.

Jo Jo Dan este în drumul spre centura cu diamante a categoriei sale, sperând să obţină cât mai repede statutul de challenger oficial. „Sper foarte mult să se organizeze pentru mine un meci eliminatoriu, să ajung apoi în postura de challenger şi să mă pot bate la titlu”, a menţionat sportivul. „Mă bucur că am ocazia să boxez încă o dată în România. Sunt foarte zâmbăreţ şi sper să zâmbesc şi după meci. Promit că voi da tot ce pot în acest meci. Sper să fie şi adversarul meu în formă, ca să fie un meci spectaculos, iar suporterii să se bucure de un meci frumos. O să încerc să termin înainte de gongul final. Am zece luni de când n-am mai boxat, însă în toată această perioadă m-am antrenat foarte intens şi am făcut o mică pauză, în luna noiembrie”, a spus Jo Jo.
Pugilistul a precizat că pentru el este foarte important să boxeze în România: „Dacă aş fi pus să aleg între Canada şi România, de fiecare dată aş alege să boxez aici, pentru că aici e casa mea şi e ţara mea”.

Obreja duce boxul pe stadioane

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, îşi do¬re¬ş¬te, de asemenea, ca Jo Jo Dan să se impună în meciul cu Andre Marcos Do Nascimento. „Din ce am văzut, adversarul este foar¬te pornit să îl bată pe Jo Jo, însă sperăm să nu se întâmple asta”, a spus Obreja, care are deja planuri pentru o nouă gală în România în care să boxeze Jo Jo.
În cadrul Galei „Invincibilii 5″ vor mai lupta, pentru titlul WBC Mediteranean, la categoria pană, Viorel Simion contra paraguayanului Victor Hugo Cardoso. La categoria grea sunt programate meciurile dintre Bogdan Dinu şi Remigijus Ziausys (Lituania), Vasile Popovici şi Igor Borucha (Lituania) şi Lucian Bot contra lui Pavels Dologovs (Lituania).
Gala „Invincibilii 5″ se va disputa pe data de 10 aprilie, cu începere de la ora 20.30, în Sala Rapid, intrarea fiind liberă.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă