21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBoerică a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru...

Boerică a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru accidentarea lui Iulian Crăciun

Genică Boerică a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la un an de închisoare cu suspendare în cazul accidentului din 2011, când l-a lovit cu maşina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanţi din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului, potrivit Mediafax.

Instanţa l-a condamnat pe Genică Boerică la un an de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, instanţa dispunând suspectarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Iulian Crăciun a declarat că decizia îi aparţine judecătorului, care a luat în calcul toate probele pe care le-a avut la dosar şi tot judecătorului îi aparţine şi responsabilitatea sentinţei.

El a precizat că pretenţiile pe latură civilă au fost deja rezolvate, precizând că a ajuns la o înţelegere cu Genică Boerică.

În 26 mai 2011, Genică Boerică l-a lovit cu maşina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanţi din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.

Poliţiştii au stabilit o zi mai târziu că Genică Boerică este autorul accidentului, acesta recunoscând fapta.

Genică Boerică a fost trimis în judecată în noiembrie 2011, pentru părăsirea locului accidentului.

Iulian Crăciun declara, după accident, că traversa pe trecerea de pietoni când maşina, un Porsche Cayenne negru, a demarat şi l-a lovit în plin, fiind aruncat din scaunul cu rotile la peste un metru depărtare.

La alegerile parlamentare din 2012, Iulian Crăciun, care suferă de atrofie spinală musculară tip 3, a candidat pentru Senat în Sectorul 4, din partea ARD. El a absolvit Facultatea de Electronică a Universităţii Politehnica din Bucureşti şi a pus bazele unei firme în IT.

Genică Boerică a fost denunţătorul din dosarul “Mătuşa Tamara”, în care Adrian Năstase a fost trimis în judecată de către DNA pentru dare de mită, Ioan Melinescu, preşedinte al ONPCSB între anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat în perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mită şi la dare de mită.

În 3 septembrie 2012, Adrian Năstase, Ioan Melinescu şi Ristea Priboi au fost achitaţi definitiv în dosarul “Mătuşa Tamara”, potrivit unei hotărâri definitive a Completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Denunţul făcut de Genică Boerică în dosarul “Mătuşa Tamara”, în 2006, a ridicat suspiciuni, în opinia judecătorilor instanţei supreme, din cauza faptului că acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind înlăturat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă