20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialBiden l-a sunat pe preşedintele Letoniei pentru a-i oferi asigurări de susţinere

Biden l-a sunat pe preşedintele Letoniei pentru a-i oferi asigurări de susţinere

Joe Biden, vicepreşedintele Statelor Unite, l-a sunat miercuri pe preşedintele Letoniei, Andris Berzins, cu scopul de a-i oferi asigurări în privinţa îngrijorărilor apărute în contextul crizei din Ucraina, informează Mediafax.

Cei doi oficiali “şi-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu încălcarea clară de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei” şi au căzut de acord asupra necesităţii de a găsi “cele mai bune soluţii” pentru “o soluţionare paşnică” a crizei, a subliniat Casa Albă într-un comunicat.

“Vicepreşedintele a reafirmat angajamentul de lungă durată al Statelor Unite pentru pace şi securitate în regiunea Baltică”, a adăugat Executivul american.

Letonia, o fostă republică sovietică, a devenit independentă după încheierea Războiului Rece şi este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi NATO.

Miercuri, secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunţat că Statele Unite au decis să intensifice antrenamentele aeriene comune cu Polonia şi să sporească participarea lor la protejarea spaţiului aerian al ţărilor baltice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă