12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBeijingul a anunţat că "va studia în mod serios" raportul ONU privind...

Beijingul a anunţat că “va studia în mod serios” raportul ONU privind Siria

China a oferit asigurări, marţi, că “va studia în mod serios” raportul ONU privind folosirea de arme chimice în Siria, la 21 august, refuzând totodată să tragă vreo concluzie cu privire la autorii acestui atac, transmite Mediafax.

“China acordă o mare importanţă acestui raport şi ia în calcul să-l studieze în mod serios”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, relatează AFP.

Citeşte şi O comisie ONU anchetează 14 presupuse atacuri cu arme chimice comise în Siria

“Susţinem că ancheta trebuie efectuată de echipa de investigaţie a ONU în mod imparţial, profesionist şi independent”, a răspuns oficialul chinez, întrebat fiind dacă Beijingul va trage o concluzie cu privire la responsabilii de comiterea atacului.

Luni, secretarul general al ONU Ban Ki-moon a prezentat raportul celor 15 membri ai Consiliul de Securitate.

Această “crimă de război”, în opinia lui Ban, s-a soldat cu 1.429 de morţi, potrivit Washingtonului.

Citeşte şi CRIZĂ SIRIA. Întâlnire la nivel înalt pe tema crizei din Siria

Washingtonul, Parisul şi Londra au anunţat că raportul ONU privind Siria arată “extrem de clar” că regimul lui Bashar al-Assad este responsabil de comiterea unui atac chimic.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a evocat un document cu “conţinut condamnabil”.

De peste doi ani, China se opune îndemnurilor internaţionale de a exercita mai multă presiune asupra regimului sirian, folosind în acest sens dreptul de veto în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă